Ga naar hoofdinhoud

Poclain Hydraulics koopt hydrauliekdivisie Comer

Het Franse Poclain Hydrau-lics heeft een meerder-heidsaandeel genomen in de hydrauliekdivisie van de Comer Industries group. Het Italiaanse bedrijf ontwerpt en bouwt axiale plunjer-pompen en –motoren voor fabrikanten van mobiele werktuigen. De hydrauliek-divisie is gevestigd in Gaggio di Piano, vlak bij Modena, telt zo’n negentig medewerkers en was in 2008 goed voor een omzet van vijftien miljoen euro.

De overname biedt Poclain Hydraulics de gelegenheid de catalogus uit te breiden met een serie pompen met kleine slagvolumina, als aanvulling op de bestaande aandrijfproducten en -systemen. Met de uitbreiding van het portfolio kan de onderneming beter inspelen op de behoeften in de markten voor bouwmachines, landbouwmachines, handling apparatuur en gemeentevoertuigen.

Strategie

Comer Industries zal een minderheidsaandeel in de nieuwe onderneming hebben, maar wil dat in de komende jaren afstoten. De Italiaanse groep zal blijven samenwerken met PH Industriale voor de levering van axiale plunjermotoren die zijn opgenomen in het aandrijfprogramma van Comer. De verkoop van de hydrauliekdivisie aan Poclain past in het streven van Comer Industries om zich te richten op zijn mechanische overbrengingen en mechatronische oplossingen voor de industrie en windturbines.

De nieuwe onderneming in Italië, Poclain Hydraulics Industriale Srl, moet gaan profiteren van de kennis van het wereldwijde verkoopnet van Poclain. Ook kunnen de Italianen synergie verwachten van het grote aantal toepassingen dat de Fransen op vijf continenten heeft gerealiseerd in hydrauliek en systeembouw.

Met deze overname zet het Franse bedrijf zijn externe groeistrategie voort, twee jaar nadat het Kladivar heft overgenomen. Dit bedrijf in Slovenië is nu het ‘centre of excellence’ voor hydrauliekkleppen. Met de nieuwe overname biedt Poclain Hydraulics nog completere oplossingen aan voor de klanten.

Poclain Hydraulics en Comer

Poclain Hydraulics is wereldwijd actief in het ontwerpen en produceren van hydrostatische transmissies. De groep telt wereldwijd meer dan 1500 medewerkers. Er zijn zeven productiebedrijven, gevestigd in Frankrijk (Verberie en Marnaz), de Verenigde Staten, Tsjechië, Slovenië, India en nu dus Italië. Er zijn dertien eigen verkoopkantoren (onder meer in Etten-Leur), zes vertegenwoordigingen en 150 distributeurs.

Comer wordt in Nederland vertegenwoordigd door Kramp Industry, dat vestigingen heeft in Varsseveld, Alphen a/d Rijn en Leek.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven