Ga naar hoofdinhoud

Parker opent piping Solution Center

Parker Hannifin heeft afgelopen jaar nabij Bielefeld (D) een nieuw technologie en productiecentrum geopend voor complete piping oplossingen gebaseerd op het Flared Flange principe (F37). In het ‘Complete Piping Solution Center’ (CPS Center) worden complete piping oplossingen ontwikkeld en geproduceerd die hun toepassing vinden in de machinebouw, scheepsbouw, offshore, windenergie en vele andere marktsegmenten.

Het nieuwe Parker CPS Center gaat ook produceren voor klanten in de Nederlandse markt en is daarmee een toevoeging op het brede producten- en dienstenpakket van Parker in Nederland. Parker beheerst nu het totale proces met betrekking tot piping; van componenten productie tot het ontwerpen, produceren, assembleren en monteren van de complete piping oplossing op locatie, alles op volledige specificatie van de klant.

Bij de start van een piping project brengen de systeem engineers de wensen van de klant volledig in kaart. Op basis daarvan wordt een applicatie specifieke piping layout gepresenteerd inclusief de benodigde documentatie en tekeningen. Na goedkeuring door de klant worden de buizen (met een diameter tot 220 mm) koud gebogen op de allernieuwste CNC buigmachines. Deze nieuwe machines kunnen een buigradius bereiken van 2xD tot 3xD.

De gebogen, bewerkte en schoongemaakte buizen worden vervolgens aangeleverd aan het centrale magazijn en aan de klant verstuurd. Indien door de klant gewenst, kunnen Parker experts ook de assemblage op locatie verzorgen inclusief ingebruikname en finale oplevering. Dit levert voor de klant kostenbesparingen op, doordat ze hiervoor geen eigen personeel hoeven in te zetten.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven