Ga naar hoofdinhoud

Parker neemt Velcon Filters over

Parker Hannifin heeft aangekondigd dat ze een overeenkomst heeft gesloten om het bedrijf Velcon Filters, LLC, van de Sterling Groep LP, over te nemen. Velcon is wereldwijd marktleider in productie van filtratie apparatuur, vervangingselementen voor luchtvaart, industriële brandstof en industriële proces filtratie markten. Velcon rapporteerde een omzet van 115 miljoen dollar over de laatste twaalf maanden, eindigend op 31 augustus 2012, en heeft ongeveer 300 medewerkers wereldwijd. Het overgenomen bedrijf zal onderdeel worden van Parker´s Filtratie Groep.

Het hoofdkantoor van Velcon is gevestigd in Colorado Springs, Colorado (VS). Velcon is een niche fabrikant van filtratiesystemen, inclusief huizen en vervangingselementen die aan specifieke eisen voldoen voor vloeistof filtratie processen in een verscheidenheid van nationale en internationale eindmarkten.

De luchtvaart divisie van het bedrijf, met de merken Velcon en Warner Lewis, is wereldleider. Voornamelijk als het gaat om brandstof levering, engineering en produceren van producten die vliegtuig brandstof filtreren en reinigen langs de transportketen van raffinaderij tot in het vliegtuig.

Door middel van haar Twinfilter merk kan Velcon’s proces divisie, apparatuur verkopen en elementen vervangen voor de olie-, vloeistof en luchtfiltratie markten in Europa, Azië, Noord-Amerika en andere internationale markten. Twin Filter heeft een vestiging in Zaandam waar ongeveer 50 personen werkzaam zijn.

Versterking voor proces filtratie markt
“Deze overname brengt ons in een leidende positie in de luchtvaart en industriële brandstoffiltratie met de merken Velcon en Warner Lewis. Vooral in de markt voor vliegtuigbrandstof is dit een belangrijke stap aangezien hiervoor zeer specialistische kennis en certificeringen is vereist,“ aldus Peter Popoff, President van de Filtratie Groep. “Met het tevens overgenomen merk Twin Filter versterken we ook ons aanbod in de proces filtratie markt voor onder ander olie en gas.“

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven