Ga naar hoofdinhoud

Parker Hannifin neemt Snap-tite over

Parker Hannifin heeft Snap-tite Inc. uit Erie, Pennsyl-vania overgenomen. Laatst-genoemde is fabrikant van hogedruk hydraulische componenten voor de olie- en gasmarkt en andere industrieën. Het bedrijf heeft een jaar omzet van ongeveer $ 100 miljoen en biedt werk aan 500 mensen.

Snap-Tite heeft drie vestigingen in Amerika en één in Wexford, Ierland. Het overgenomen bedrijf zal worden geïntegreerd in Parker’s instrumentation en Fluid Connector groepen. De overname stelt Parker Hannifin in staat om haar positie in hydraulische en procesbeheersingsmarkten uit te breiden.

Snap-tite heeft een sterke reputatie opgebouwd in de olie-, gas- en industriële hydraulische markten die strategisch zijn voor Parker. Door de overname heeft Parker haar aanbod in hogedruk applicaties uitgebreid, waardoor het concern klanten een breder pakket aan oplossingen kan bieden voor het gehele spectrum van vacuüm en drukverbindingen. De overgenomen productlijnen helpen Parker ook een aantal belangrijke niche-producten aan te vullen binnen de hydraulische markten.

Snap-tite was tot voor kort een derde generatie familiebedrijf, opgericht in 1935. Voor dit bedrijf biedt de overname groeimogelijkheden binnen de ondernemende bedrijfscultuur van Parker Hannifin. Met een jaarlijkse omzet van meer dan 12 miljard dollar is dit een van ’s werelds grootste produ-centen van producten en systemen voor aandrijving en besturing. Parker heeft meer dan 61.000 medewerkers in 48 verschillende landen. De Nederlandse hoofdvestiging is in Oldenzaal.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven