Ga naar hoofdinhoud

Parker Hannifin 50 jaar in Nederland

Een halve eeuw geleden be-sloot het management van Parker Hannifin Corporation om haar eerste vestiging buiten de Verenigde Staten te openen. De keuze viel op een vestiging in Amsterdam op Schiphol-Oost. Op 16 september 1960 ging het nieuwe bedrijf officieel van start. In 1970 verhuisde het Nederlandse hoofdkantoor naar Oldenzaal, waar het bedrijf zich nog altijd bevindt.

Op 16 september 2010 bestaat Parker Hannifin Nederland dus vijftig jaar en dat jubileum viert men met twee open dagen op vrijdag 17 en zaterdag 18 september. Op 17 september ontvangt het bedrijf klanten en relaties, 18 september is bedoeld voor alle geïnteresseerden.

Tijdens de open dag kunnen de bezoekers kennis maken met Parker Han-nifin, een kijkje in de keuken nemen, een overzicht van alle technologieën en producten bekijken en de werking van de producten zien in een keur van applicaties van klanten. Op 17 september is de open dag van 12.00 u tot 19.00 u (graag vooraf aanmelden).  Op 18 september is de open dag van 10.00 tot 16.00u, aanmelden hiervoor is niet nodig.

Producten en markten
Parker producten en systemen vinden hun weg naar honderden verschil-lende markten en applicaties, die grofweg in te delen zijn in de volgende segmenten:

  • Mobile & Transportation
  • Industrial & Factory Automation
  • Marine
  • Process & Life Sciences
  • Distribution

Met een jaarlijkse omzet van meer dan 10 miljard dollar is Parker Hannifin ’s werelds grootste en meest diverse producent van producten en systemen voor aandrijving en besturing. Parker zorgt voor specifieke oplossingen voor een groot aantal mobiele, industriële en maritieme markten. Parker heeft 55.000 medewerkers in 48 verschillende landen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven