Ga naar hoofdinhoud

Organisatieverandering Phoenix Vibration Controls

Phoenix Vibration Controls, specialist in technische trillingisolatie voor de maritieme en industriële markt, heeft onlangs een organisatieverandering doorgevoerd. Hierdoor kunnen gecompliceerde, technische berekeningen nu ook in de vestiging in Stellendam worden gemaakt. Tevens is volledige productengineering eveneens mogelijk. Daarnaast heeft Phoenix de productielocaties uitgebreid.

Om snel te kunnen vaststellen wat de juiste trillingisolator voor een bepaalde toepassing is, wordt doorgaans gerekend met de invering onder statische belasting. Phoenix Vibration Controls is in haar eigen vestiging in Stellendam in staat om complexe dynamische berekeningen uit te voeren voor 6- en 12 vrijheidsgraden. Ook technische probleemstellingen op het gebied van schokbelasting kunnen op deze manier volledig op functionaliteit gecalculeerd worden. Als er binnen de standaard voorraad geen oplossing beschikbaar is, kunnen nieuwe producten ontworpen worden. Dit is mogelijk voor zowel kleine als grotere series.

Naast een technisch adviesbureau is Phoenix het distributiecentrum voor onder meer ContiTech Schwingmetall en Megi in de Benelux. Het bedrijf heeft onlangs de productielocaties verder uitgebreid, waardoor ook andere type trillingisolatoren voor handen zijn. Middels gedegen testapparatuur worden de producten uitvoerig getest.

Het magazijn in Stellendam bevat een assortiment van ruim 100.000 standaard en klantspecifieke artikelen, variërend van eenvoudige buffers tot geavanceerde hydromounts. Phoenix Vibrations Controls zal in november deelnemen aan de vakbeurzen Europort en METS.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven