Ga naar hoofdinhoud

Orders Duitse auto-industrie voor Imtech

Technisch dienstverlener Imtech maakt bekend dat het voor 68 miljoen euro orders heeft ontvangen bij meerdere Duitse (vracht)autoproducenten. Het gaat om uitbreiding, verbetering en upgrading van technische oplossingen – inclusief verhoging van de energie-efficiëntie – bij onder ander Audi, Daimler, Volkswagen en MAN in zowel Duitsland, Slowakije als het Verre Oosten.

René van der Bruggen, CEO Imtech: “De automobielindustrie is en blijft een belangrijke motor voor de Duitse economie. Imtech bezit hier een sterke positie als technologiepartner en is onder meer actief met de ontwikkeling en inrichting van geavanceerde technische infrastructuur. Energie-efficiëntie staat hierbij centraal. Daarnaast worden onder meer ‘end-to-line’ testoplossingen geleverd. Vanuit Duitsland worden deze testfaciliteiten in toenemende mate geëxporteerd naar nieuwe autolanden als China, India en Thailand.”

Nieuwe orders
Voor Daimler in Bremen realiseert Imtech de complete technische infrastructuur voor een uitbreiding van een productielijn met maatwerk, inclusief detailengineering, voor gebruik van onder meer elektriciteit, warmte, koude, speciale gassen en andere specifieke technische voorzieningen. Bij Daimler in Harburg is Imtech betrokken bij een technische upgrading. Voor Audi in Ingolstadt verzorgt Imtech de complete technische infrastructuur in een nieuwe karrosseriehal.
 
In opdracht van Volkswagen in Slowakije richt Imtech een hightech koeltoren in. Voor vrachtwagenproducent MAN wordt een innovatieve turbinetestfaciliteit gerealiseerd. Bij Daimler is Imtech technologiepartner voor de inrichting van testfaciliteiten in het Verre Oosten. Alle Imtech-oplossingen zijn ontworpen met het doel om de energie die nodig is voor het produceren of het testen van de auto’s en vrachtwagens substantieel te verminderen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven