Ga naar hoofdinhoud

Opleidingsvouchers voor technische flexwerkers

Vier technische flexwerkers van Randstad Techniek hebben uit handen van Peter Feld, Directeur Divisie Techniek Randstad en Natascha van der Laan, opleidingsintercedent bij Randstad Techniek, een opleidingsvoucher gekregen ter waarde van 500 euro. In totaal krijgen honderd technische flexwerkers van Randstad Techniek de kans om zelf richting te geven aan hun loopbaanontwikkeling.

De Stichting Opleiding & Ontwikkeling Flexbranche (STOOF) speelt hierbij een cruciale rol. De technici kunnen met een zogenaamde STOOF voucher een opleiding kiezen die hun arbeidsmarktpositie verbetert. De intercedenten van Randstad Techniek adviseren hierbij. Een korte training of opleiding kan net het verschil maken of iemand wel of niet een bepaalde functie kan vervullen.

Adriana Stel, directeur STOOF: “Met de vouchers ter waarde van 500 euro krijgen flexwerkers zelf de regie over hun loopbaanontwikkeling . STOOF heeft landelijk 500 van de vouchers ter beschikking gesteld aan de uitzendbranche, en Randstad Techniek heeft er hiervan 100 mogen verdelen over hun technische uitzendkrachten. Wij willen op deze manier flexkrachten stimuleren tot het volgen van scholing. Voor flexkrachten kan dit net het duwtje in de rug zijn om weer een stap verder te komen op de arbeidsmarkt. En dat is belangrijk.”

Enorme impact door vergrijzing en ontgroening
Volgens Peter Feld, Directeur Divisie Techniek van Randstad, besteedt de dienstverlener veel aandacht en geld aan het opleiden van technici, zowel aan het verbeteren van het vakmanschap als aan leerwerktrajecten voor nieuwe technici. De vergrijzing en ontgroening hebben volgens hem de komende jaren een enorme impact op de technische arbeidsmarkt.
 
“Je moet hier niet alleen over praten met elkaar, maar ook concreet wat aan doen! Dus leiden wij via de Randstad Vakschool vele honderden mensen per jaar op. Wij hebben een groot bestand aan goed gemotiveerde uitzendkrachten bij Randstad dus het opleiden hiervan kan een deel van de tekorten oplossen. De STOOF Vouchers zijn een welkome aanvulling hierop.” Aldus Feld.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven