Ga naar hoofdinhoud

Oplaadstations Schneider Electric voor Ford

Ford Motor Company en Schneider Electric bundelen de krachten om een oplossing voor het opladen van auto’s te kunnen aanbieden aan zakelijke en particuliere klanten in heel Europa. Dankzij deze samenwerking kan Ford de toekomstige eigenaren van de Focus Electric of C-Max Energi Plug-in Hybrid, een betrouwbare oplaadoplossing aanbieden.

“We zijn bijzonder tevreden over de samenwerking met Schneider Electric,” zegt Andreas Ostendorf, vice president Sustainability, Environment and Safety Engineering bij Ford Europa. “Samen bieden we bestuurders en fleet owners een flexibele, efficiënte oplossing voor het opladen van auto’s en bouwen we aan een dekkende infrastructuur voor emissievrij rijden.” Het Schneider Electric EVlink-oplaadstation voor elektrische auto’s is een praktische oplossing voor klanten in alle Europese markten waar BEV’s (Battery Electric Vehicle) en PHEV’s (Plug-in Hybrid Vehicle) van Ford zullen worden verkocht.

Het voldoet aan alle veiligheidsnormen van Ford en de EU en zal onder andere worden aangeboden met een garantieperiode van vijf jaar en volledige technische ondersteuning in de eigen landstaal. Ford en Schneider Electric hebben het station samen geoptimaliseerd voor elektrische auto’s van Ford. In regio’s met een compatibele stroomvoorziening zullen kopers van een Focus Electric hun accu volledig kunnen opladen in nog geen drie uur.

Actieradius van 162 km
De Ford Focus Electric heeft met een volle accu een actieradius van 162 km en een verbruik van 15,9 kWh/100 km volgens onlangs bevestigde cijfers van Ford. “Door dit partnerschap kunnen wij eenvoudige, efficiënte en duurzame oplossingen voor het opladen van elektrische auto’s aanbieden aan de klanten van Ford,” zegt Julio Rodriguez, executive vice president Global Operations bij Schneider Electric. “De samenwerking draagt ook bij aan de ontwikkeling van de markt voor elektrische auto’s.”

CO2-neutraal
Ford en Schneider Electric zullen kopers van een Focus Electric bovendien de mogelijkheid bieden elektriciteit te kopen van groene-energiepartners, die gegarandeerd hernieuwbare energie uit nieuwe installaties gaan aanbieden. Klanten kunnen hierdoor CO2-neutraal rijden. Andere samenwerkingsverbanden met energieleveranciers worden bekend gemaakt in de aanloop naar de Europese introductie van de Focus Electric.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven