Ga naar hoofdinhoud

Onderhoudsexperts bepalen Maintenance2012

Beursorganisator easyFairs België heeft in januari 2012 een enquête gehouden bij 435 onderhoudsverantwoorde-lijken en assetbeheerders om te polsen naar de actuele noden van de technisch-industriële wereld. De vraag naar vernieuwende onderhoudsconcepten (in diverse facetten), energiebesparing en veiligheid komt prominent naar voor. Het beursprogramma van Maintenance2012 omvat alle concepten en technologieën die richtinggevend zijn.

Continue verbetering in het onderhoudsbeleid en het beheer van de assets is essentieel voor een hogere productiviteit, een langere levensduur van het (machine)park en het vermijden van onverwachte kosten. De huidige realiteit is dat de industrie meer moet doen in minder tijd en met minder middelen. Voor een doeltreffend en veilig onderhoud is de juiste keuze van onderdelen, methodes en partners cruciaal.

Maar waar liggen de uitdagingen nu precies? Beursorganisator easyFairs heeft in het kader van Maintenance2012 een enquête uitgevoerd bij 435 experts binnen het vakgebied. De informatiehonger naar vernieuwde onderhoudsconcepten (47%), veiligheidsoplossingen (57,5%), energiebesparing (30%) en corrosie onder isolatie (22%) is groot. Verder zijn onderwerpen zoals in- en outsourcing, procesveiligheid, unit operations ook duidelijk op de radar terug te vinden.

Maintenance2012 is de meest toonaangevende vakbeurs in België op het vlak van industrieel onderhoud en asset management. Hier kunnen alle technische departementen uit een productie- of procesomgeving zich via een bezoek laten inspireren door meer dan 170 exposanten die er de richtinggevende onderhoudsconcepten en -technologieën presenteren.

Conferentieprogramma
Het beursprogramma wordt aangesterkt met een zeer interessante beursroute, een uitgebreid conferentieprogramma en interactieve demozones. Via de Bemas Innovation Award, met daaraan gekoppeld de innovatieroute en het innovatieforum, worden de noviteiten in de kijker gezet. De seminaries gaan met het Safety Programme, Energy Congress en Corrosion under Insulation Seminars dan weer dieper in op de thema’s die duidelijk naar voor kwamen via de enquête. Tot slot keert de achtste editie van Maintenance via initiatieven zoals de PipeTech Academy en de Toolbox demostand terug naar de basis, waar de passie voor onderhoudstechniek centraal staat.

Maintenance2012 vindt plaats op woensdag 18 en donderdag 19 april 2012 in Antwerp expo. Naar goede gewoonte is de toegang tot de beurs en de seminars geheel gratis voor professionals. Het volstaat om online te registreren voor een toegangsbadge. Bovendien kunnen professionals hun bezoek eenvoudig voorbereiden met de online plattegrond en deelnemerslijst. Ze vinden er bij elke exposant een fiche met een korte beschrijving en productnieuws, zodat ze vooraf kunnen bekijken wat elk bedrijf hen te bieden heeft.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven