Ga naar hoofdinhoud

Omron ‘Automation Center’ Barcelona

In november opende Omron het eerste Europese automatisering centrum in Barcelona. Gebruikers van het Omron Sysmac automatiseringsplatform kunnen in het nieuwe ‘Automation Center’ zowel aan eigen projecten voor klanten werken maar ook testen op nieuwe ontwikkelingen.

Het centrum in Barcelona, waar ongeveer 55 technische specialisten van Omron werken, is belast met ondersteuning van Sysmac gebruikers. De applicatiespecialisten van Omron krijgen zelf intensive trainingen om eigen kennis continu te verbreden. Een team van ongeveer twintig medewerkers houdt zich bezig met het testen en verdere ontwikkeling van het Sysmac platform. Een zevenkoppig team houdt zich alleen bezig met het ontwikkelen van kinematische algoritme software voor de Delta-robots.

Sysmac platform
Het team in Barcelona heeft overigens ook een belangrijk deel gehad in de ontwikkeling van het Sysmac automatiseringsplatform. Samen met medewerkers van andere vestigingen in Europa, zoals het Europees hoofdkantoor in Den BoschDe Europese invloed in de wereldmarkt van de machinebouw is groot. Op het hoofdkantoor in Kyoto weten ze heel goed dat je een automatiseringssysteem het beste kunt ontwikkelen in dezelfde omgeving waar ook de meest ervaring aanwezig is.

Praktijksituaties nabootsen
Het centrum in Barcelona omvat een demonstratieruimte, trainingsfaciliteiten en ontwikkelingafdelingen. Gebruikers van Sysmac kunnen in de hoofdstad van Catalonië terecht voor training op Sysmac technologieën. Ook kunnen samen met klanten prototypes getest worden, robotdemonstraties worden gegeven en andere automatiseringtechnologiën beproefd worden. Praktijksituaties met alle onderdelen van Sysmac kunnen worden nagebootst. In de demonstratieruimte staan vier demo-robots, drie Delta-robots en een Scara-robot opgesteld, aangestuurd door Sysmac NJ-serie met de nieuwste processoren. 

Het volledig artikel vindt u in het december-nummer van Aandrijftechniek

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven