Ga naar hoofdinhoud

NTS-Group neemt GMZ Precision over

De NTS-Group maakt de overname bekend van GMZ Precision in Schaijk. Bij dit bedrijf, dat met draai- en freesbewerkingen hoogwaardige componenten produceert, werken 14 mensen. Alle medewerkers worden overgenomen door NTS.

Marc Hendrikse, CEO van de NTS-Group: “Klanten van de NTS-Group vragen ons meer en meer voor de gehele ontwikkeling van modules en machines. Met de overname van GMZ Precision bevestigen wij echter ook onze rol als producent van modules en componenten.” De NTS-Group concentreert zich op het ontwikkelen en produceren van opto-mechatronische systemen en mechanische modules. Hierbij is de productie van kritische componenten een onmisbare schakel.

De NTS-Group omvat daarom naast ontwikkel- en assemblagebedrijven ook bedrijven die zich concentreren op het fabriceren van onderdelen uit plaatwerk en verspaning. In het laatste segment is onder andere NTS Mans in Bergeijk actief. De overname van GMZ Precision zal de positie van NTS op dit vlak versterken. De activiteiten van NTS Mans en GMZ Precision zullen in de loop van 2011 dan ook worden samengevoegd op één locatie om optimale synergievoordelen te behalen.

GMZ Precision is gespecialiseerd in de fabricage van hoogwaardige componenten
GMZ Precision is gespecialiseerd in de fabricage van hoogwaardige componenten (foto: GMZ Precision)

Met de toetreding tot de NTS-Group krijgen de bestaande klanten van GMZ Precision toegang tot een breder competentie- en capaciteitsspectrum voor de ondersteuning van hun business. Voor de huidige klanten van de NTS-Group worden de flexibiliteit en capaciteit op het gebied van verspanen verder vergroot. Daarmee reageert de NTS-Group op de sterk stijgende vraag van haar klanten om naast de ontwikkeling, ook de productie van kritische componenten in de volle breedte te verzorgen. Hierbij zijn zaken als snelheid, flexibiliteit en kwaliteit bepalend voor het succes.

De positieve marktontwikkelingen bij bestaande klanten en de groei in de omzet bij nieuwe (inter)nationale klanten hebben er toe geleid dat de NTS-Group zowel op het gebied van omzet als op het gebied van resultaat een recordkwartaal achter de rug heeft. Met gerichte investeringen blijft de NTS-Group zich versterken om aan de toegenomen vraag van haar klanten te voldoen. Marc Hendrikse: “Een zeer goed eerste kwartaal bevestigt ons vertrouwen dat 2011 wederom een financieel sterk jaar wordt. De overname van GMZ Precision past in ons streven naar de completering van onze propositie.”

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven