Branche nieuws

NTS-Group breidt flink uit in Azië

De NTS-Group in Eindhoven neemt twee bedrijven in Singapore en Suzhou (China) over van de Aziatische groep HFB Ltd.. Beide bedrijven gaan als een 100% dochter verder onder de naam NTS Components Singapore respectievelijk NTS Components Suzhou. De overgenomen bedrijven staan in Azië bekend als gerenommeerde toeleveranciers van precisieplaatwerk aan internationale machinebouwers in de hightech industrie.

De combinatie van ontwikkeling en assemblage van opto-mechatronische systemen, inclusief het in eigen beheer maken van kritische componenten hiervoor, is in Europa succesvol gebleken. Door de overname van deze bedrijven in Azië kan de NTS-Group dit totaalpakket – net zoals in Europa – nu ook aanbieden aan klanten met vestigingen in Azië.

Daarom zal de groep naast deze overnames ook een mechatronisch assemblagebedrijf in Singapore oprichten, NTS Mechatronics Singapore. Dit bedrijf gaat de engineering en assemblage van modules en systemen in de regio realiseren en zal nauw samenwerken met het bovengenoemde maakbedrijf in Singapore.

Lokaal bedienen
De markten die beide Aziatische bedrijven momenteel bedienen, sluiten goed aan bij de internationale markten waarop NTS zich richt: gezondheidszorg, halfgeleiders, analytische apparatuur, digital printing en zonne-energie.

De overgenomen bedrijven in Singapore en Suzhou hebben veel ervaring in het fabriceren en lakken van nauwkeurige frames en covers. Bovendien is het bedrijf in Singapore gespecialiseerd in het nabewerken van grote frames en beschikt het over een flinke dosis kennis en ervaring op het gebied van co-ontwerpen en assemblage van mechanische modules.

De overnames betekenen een belangrijke stap in de strategie van de NTS-Group om haar leidende positie als systeemleverancier internationaal nog verder uit te bouwen.

Verdere groei door overname
Beide Aziatische ondernemingen hebben ruim honderd medewerkers in dienst. Samen met de opstart van de assemblagefabriek in Singapore stijgt het totale personeelsbestand van de NTS-Group hiermee naar meer dan duizend medewerkers. Het management van beide bedrijven gaat mee over naar NTS en wordt versterkt met Europese specialisten vanuit de huidige organisatie.

Met de uitbreiding van de activiteiten voor klanten die in Azië zijn gevestigd, verwacht NTS-Group ook kansen op extra werk voor zijn Europese bedrijven, met name op het gebied van engineering en prototyping. Grote, internationaal werkende machinebouwers zoeken steeds vaker toeleverpartners die eenzelfde cluster aan werkzaamheden op verschillende continenten kunnen aanbieden en uitvoeren.

Tegelijkertijd neemt de vraag naar service bij Aziatische klanten toe. Dan is het prettig dat er een hoogwaardig lokaal NTS-bedrijf in de buurt zit.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven