Ga naar hoofdinhoud

Noorwegen partnerland Hannover Messe 2024

Komend jaar is Noorwegen het partnerland voor de Hannover Messe 2024 (22 tot en met 26 april). De benoeming van Noorwegen als partnerland onderstreept de ambitie van het Scandinavische land om nieuwe oplossingen voor de groene transformatie van de industrie te leveren en te ontwikkelen.

Noorwegen beschikt over goed opgeleide arbeidskrachten, geavanceerde industrie- en energietechnologie en een hoog niveau van vertrouwen en stabiliteit. Hierdoor is het land een belangrijke partner voor de groene transitie en een aantrekkelijk land voor het bedrijfsleven. Het land kijkt er naar uit om de Noorse manier van zakendoen te laten zien en wat Noorwegen als geheel te bieden heeft.

Noorwegen heeft een rijke industriële geschiedenis en is dankzij waterkracht en grote olie- en gasreserves op de Noordzee een betrouwbare energieproducent. Dit erfgoed, gecombineerd met de inzet van het land om de groene transitie te versnellen, zal een voordeel zijn als partnerland van de Hannover Messe, ’s werelds grootste industriële handelsbeurs.

Het motto van het partnerland is ‘Noorwegen 2024: pionieren in de groene industriële transitie’. Het benadrukt de ambities van Noorwegen met betrekking tot de transformatie naar een koolstofarme samenleving. Ook beklemtoont het de sleutelrol van Noorwegen bij het ontwikkelen van oplossingen op gebieden als hernieuwbare energie, koolstofneutrale productie of de toepassing van groene en digitale oplossingen. Deze zijn nodig om de industrie te transformeren en om nul-uitstoot te bereiken.

Europerse samenwerking

Met de aanwezigheid van Noorwegen als partnerland zal de nauwe Europese samenwerking op het gebied van energie- en klimaatvraagstukken verder worden versterkt, aldus organisator Deutsche Messe. Samen kunnen de landen decarbonisatie van de industrie bevorderen en de noodzakelijke koers uitzetten op de beurs. Een van de doelstellingen hiervan is de Noors-Duitse Energy Conference, die op de tweede beursdag zal plaatsvinden. De focus zal liggen op het specificeren van de bedrijfsmodellen van de waterstofeconomie om zo investeringszekerheid te creëren voor de noodzakelijke infrastructuur voor productie, transport, opslag en distributie op deze basis.

In het partnerpaviljoen in hal 12 zullen Noorse bedrijven producten en oplossingen voor de energietransitie en een duurzame industrie tonen. Het paviljoen is een belangrijk middelpunt voor de Noorse aanwezigheid op de Hannover Messe. Exposanten uit de sectoren energie, procesindustrie, batterij-/laadoplossingen en digitalisering zullen zich daar presenteren. Een netwerkprogramma bevordert de samenwerking tussen Noorse en internationale bedrijven en biedt zakelijke kansen voor buitenlandse investeerders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven