Ga naar hoofdinhoud

NIG Engineering voorziet in behoefte aan werktuigbouwkundigen

Met de komst van NIG Engineering is onlangs een gloednieuwe tak aan de bestaande portfolio van de detacheerder NIG (Nederlandse Interim Groep) toegevoegd. Dat deze divisie juist nu op de markt verschijnt, is geen toeval: op dit moment is er vanuit het bedrijfsleven een schreeuwende behoefte aan hoogopgeleide technici. NIG Engineering richt zich daarom op technische bedrijven en organisaties die behoefte hebben aan werktuigbouwkundige expertise.

“De vraag naar goed opgeleide werktuigbouwkundigen zal in de komende periode fors blijven stijgen”, licht Rutger van Dijk toe, divisiemanager van NIG Engineering, die zelf de opleiding HTS Technische Bedrijfskunde heeft afgerond. “De economie trekt weer licht aan, de werkloosheid daalt en het consumentenvertrouwen stijgt waardoor onder meer de maakindustrie naarstig op zoek is naar hoogopgeleide technici.
 
Op dit moment stromen er te weinig mensen met een afgeronde technische opleiding door naar de Nederlandse arbeidsmarkt waardoor onder meer organisaties in de machine- en apparatenbouw én onderhoudsbedrijven genoodzaakt zijn op andere manieren aan hun ‘kennis’ te komen. Door het tekort aan deze ervaren en gespecialiseerde technici komt de introductie van NIG Engineering op het goede moment. Wij hebben namelijk de specialisten in huis en kunnen hierdoor snel aan de nijpende vraag van onze klanten voldoen.”

15.000+ contacten
Technische bedrijven die behoefte hebben aan expertise op het gebied van werktuigbouwkunde kunnen bij NIG terecht voor het aandragen van de juiste specialist(en). Of het nu gaat om constructeurs, project engineers én junior of senior engineers: het zijn de functies waar momenteel heel veel vraag naar is. Van Dijk vervolgt: “We beschikken over een bestand van 15.000 werktuigbouwkundingen die in de afgelopen tien jaar in Nederland zijn afgestudeerd. Op deze manier hebben een solide basis om aan de vraag vanuit het technische bedrijfsleven te kunnen voldoen.”

Overige niches
Naast Engineering richt de Nederlandse Interim Groep zich op de niches Overheid (Bestuursrecht, Sociale Zekerheid en Ruimtelijke Ontwikkeling), Midoffice, Compliance en Risk Management, Finance, Ondernemingsrecht, en ICT. Binnen deze niches neemt NIG professionals in dienst met inhoudelijk en technisch aantoonbare ervaring op MBO-plus, HBO- en academisch niveau met twee tot zeven jaar werkervaring. Daarnaast wordt aan de bovenkant van een aantal deelmarkten met freelancers gewerkt.

De Nederlandse Interim Groep is gevestigd in Bussum en telt op dit moment 450 medewerkers.

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven