Branche nieuws

Nieuwe vakbeurs Mikrocentrum: Materials

Op 4 en 5 juni organiseert Mikrocentrum de eerste editie van Materials 2013, engineering & technology in NH Conference Centre Koningshof te Veldhoven. Dit nieuwe evenement is bedoeld voor iedereen die betrokken is bij de keuze, directe toepassing, het aanbrengen en het (na)bewerken van materialen.

De ontwikkelingen op het gebied van materialen en materiaalbehandelingen zijn stormachtig, maar het vakgebied krijgt niet altijd de aandacht die het verdient. Materials 2013 wil die verborgen waarde van materialen duidelijk zichtbaar maken.

Het expositieprogramma omvat nieuwe materialen & coatings, specialistische materiaalbewerkingen, verbindings- en oppervlaktetechnieken en materiaalkarakterisering. Daarna komen aspecten als recycling, schadeonderzoek en troubleshooting, materiaalschaarste en ‘end of life design’ aan de orde.

Beurs plus congres
Kennelijk is er behoefte aan deze beurs, want er hebben zich al zo’n zeventig exposanten aangemeld. Zoals we van het Mikrocentrum gewend zijn, is er ook een uitgebreid lezingenprogramma, met bijdragen van onder meer Fokker Aerostructures, TU Delft en DAF Trucks.

De openingstijden zijn op beide dagen van 9.30 u tot 17.00 u. Zoals gewoonlijk zijn entree voor beurs en congres), parkeren, koffie, thee en fris gratis.

Het evenement wordt ondersteund door onafhankelijke kennisinstellingen als Bond voor Materialenkennis, Stichting MaterialDesignMaterials Innovation Institute (M2i), ECN, TNO, Holland High Tech, onderzoeksprogramma IOP Selfhealing Materials (namens Agentschap NL), Delft Centre for Materials, Vereniging voor Oppervlaktetechnieken van Materialen (VOM), Metaalunie en Dutch Polymer Institute Value Centre.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven