Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe toekomst voor Hansen Industrial

Vorige maand is Hansen Industrial Transmissions NV (HIT) in Edegem (B) overgenomen door Sumitomo Heavy Industries Ltd. (SHI). De Belgische specialist in indus-triële tandwielkasten was voorheen in handen van Hansen Transmissions International NV (HTI), dat eigenaar blijft van de in Lommel (B) gebouwde fabriek voor tandwielkasten voor windmolens. Er zijn nu dus wel twee fabrikanten van tand-wielkasten die onder de merknaam Hansen opereren, maar met ieder een duidelijk marktsegment.

“We hebben een hele weg afgelegd sinds Sumitomo Heavy Industries in oktober 2010 een bod om de aandelen van Hansen Industrial Transmissions over te nemen aankondigde”, zegt managing director Torsten Schultz van HIT. “Maar we zijn zeer verheugd dat we nu, na de afronding van de over-name, kunnen beginnen werken aan een boeiende en veelbelovende toekomst.

Volwaardig deel zijn van een gerenommeerde en financieel sterke groep als SHI, plus ons weer op onze kernactiviteit kunnen concentreren, was het scenario waarop we gehoopt hadden. De overname van HIT, met hoofd-vestiging in Edegem, door het Japanse SHI is een belangrijke en hoopvolle mijlpaal in onze rijke bedrijfsgeschiedenis.”

HIT gelooft in Sumitomo’s visie om een wereldleider in de industriële aandrijftechniek te worden door innovatie en globalisering. Nu de overname is afgerond, ziet het Edegems bedrijf tal van mogelijkheden om met de beschikbare middelen en de mogelijke synergieën een substantiële bijdrage te leveren aan het realiseren van de SHI-visie.

Industriële tandwielkasten
HIT en SHI zijn bekende namen op het gebied van industriële tandwiel-kasten. Beide weten hoe ze passende oplossingen kunnen bieden voor veeleisende toepassingen van klanten, hoe de beste service te verlenen, te innoveren en te groeien.

Samen met de nieuwe eigenaar gaat HIT bekijken welke synergieën kunnen bijdragen aan het verbeteren van de toegevoegde waarde voor de klanten. Dit zal voornamelijk gebeuren door nauwe samenwerking met de Power Transmission & Control (PTC) divisie binnen SHI. Beide bedrijven evalueren nu de diverse aspecten om zowel regionaal als wereldwijd uit te groeien tot erkend speler op de markt voor industriële aandrijftechniek.

Ook Sumitomo Heavy Industries Ltd. ziet de samenwerking helemaal zitten, aldus Yoshinobu Nakamura, President en CEO van het bedrijf. “In het ver-leden was SHI licentiehouder van HTI en was dat bedrijf onze leermeester op vlak van tandwiel(kast)technologie. Vanuit dit historisch oogmerk ben ik verheugd dat HIT en SHI nu verenigd zijn. Samen zullen ze bouwen aan de verdere ontwikkeling en wereldwijde positie van de industriële tandwiel-kastbusiness met eerste klas producten en dito service.”

HIT en SHI
Naast de voornaamste fabriek in Edegem beschikt HIT over montage-, verkoop- en servicecentra in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Brazilië, China, Zuid-Afrika en Australië. Het bedrijf telt wereldwijd meer dan 600 medewerkers. Het bedrijf zal opereren onder de merknaam Hansen Industrial Gearboxes.

Sumitomo Heavy Industries, Ltd. Is actief in een breed gamma van sectoren zoals machines voor massaproductie (met inbegrip van aandrijftechniek), controle-apparatuur, spuitgietmachines, producten en installaties voor milieubescherming en installatiebouw. De hoofdzetel is gevestigd in Tokyo.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven