Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe order Huisman voor pijpenlegger

Huisman, specialist in hijs-, boor- en offshore-apparatuur, heeft een contract getekend met Subsea 7 voor de levering en installatie van een 550 mt Flex-lay systeem en een 400 mt diepwaterkraan aan boord van hun nieuwste schip. De levering van pijplegsysteem en kraan staan gepland in 2014, de installatie zal plaatsvinden bij Huisman Schiedam. Het schip zal gebouwd worden bij de IHC Offshore & Marine scheepswerf in Krimpen aan den IJssel.

Huisman heeft al eerder pijplegsystemen ontworpen en gebouwd voor een aantal van de Subsea 7 schepen. Een 600 mt S-lay systeem voor de Seven Borealis (foto) is momenteel onder constructie. Een 5.000 mt offshore mastkraan voor dit schip heeft onlangs zijn belastingtesten ondergaan.

Flex-lay systeem
Het 550 mt Flex-lay systeem zal worden ontworpen en gebouwd voor de installatie van flexibele leidingen op 2500 m waterdiepte. De toren is kantelbaar om zo flexibele risers aan stalen leidingen te kunnen beves-tigen.

De tensioners van het systeem zijn ontworpen om aan de strengste eisen te kunnen voldoen. Ze zijn terugtrekbaar om een veilige en efficiënte A&R en PLET installatie te kunnen garanderen.De tensioners ze zijn uitgerust met een Squeeze Control System wat een accurate controle van de uitgeoefende kracht van de tensioner tracks mogelijk maakt, ook bij lage waarden van de squeezekracht.

Diepwaterkraan
De 400 mt diepwaterkraan kan tot 3000 m diepte werken. Het werktuig is uitgerust met een deepwater lowering systeem en een actief deinings-compensatiesysteem om de deiningsbeweging van het schip te compen-seren als er een object op de zeebodem gezet wordt.

De kraan zal worden gebruikt voor de installatie van zware objecten die nodig zijn voor de installatie van diepwater subsea productiesystemen. De Huisman mastkraan wordt al ruim dertig jaar in de industrie gebruikt en is een standaard geworden voor het ontwerp en de constructie van zware ladingkranen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven