Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe opleiding in Maintenance

In nauwe samenwerking zijn het Leeuwenborgh College, Proces Techniek Limburg en Goflex Young Professionals op maandag 30 september een BBL (leren en werken) opleiding op het gebied van Maintenance gestart. Nadat Proces Techniek Limburg (PTL) en Leeuwenborgh in 2011 gestart zijn met een BOL4 Maintenance opleiding, werd duidelijk dat dit onvoldoende instroom zou genereren.

De bij PTL aangesloten bedrijven voorzien ernstige tekorten aan goed opgeleid onderhoudspersoneel voor de aankomende jaren en dus moeten er meer jongeren worden opgeleid. In Goflex, met ervaring in BBL-opleidingen in de maintenance is een partner gevonden die dit traject kan invullen en faciliteren. Na een gezamenlijke werving en zorgvuldige selectie starten deze maand 15 leerlingen met de niveau 3 opleiding Service Monteur Maintenance Elektrotechniek of Werktuigbouw op het Leeuwenborgh College.

Tijdens het opleidingstraject, tot en met niveau 4 (Maintenance Technician), gaan de leerlingen één dag per week voor theorie naar het Leeuwenborgh en werken ze vier dagen per week bij de PTL-bedrijven zoals Sabic, Cofely, Sitech, Océ, Thomas Regout, Trespa en TATA. Ze worden ingezet als onderhoudsmonteur, servicemonteur of maintenance-technician, en daarbij begeleid door een coach van Goflex.

Daarnaast verzorgen het Leeuwenborgh College en Goflex extra praktijktrainingen en veiligheid gerelateerde cursussen als VCA, Flensmonteur, NEN 3140 en Atex Awareness. Na afloop van het opleidingstraject maken ze de overstap naar de PTL-bedrijven en vormen zo de jonge, goed opgeleide instroom aan technici.

Een unieke samenwerking tussen stichting Proces Techniek Limburg, Goflex Young Professionals en het Leeuwenborgh College, onder het motto “Geen woorden maar daden”. Ondanks de recessie en economische onzekerheid krijgen 15 jongeren een baan aangeboden, de kans om een opleiding te volgen in de Maintenance en zo te werken aan continuïteit voor de Limburgse industrie.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven