Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe ontwikkelingen op Rockwell Automation Fair

Op de jaarlijkse Automation Fair, die medio november in Orlando werd gehouden, waren meer dan 11.500 bezoekers aanwezig om de laatste ontwikkelingen op het gebied van productie-automatisering te bekijken. Op de mediadag, die traditioneel voorafgaand aan de Automation Fair plaatsvond, werd de uitgenodigde internationale vakpers op de hoogte gebracht van de laatste trends in productietechniek en de strategieën van Rockwell Automation. Dat de Amerikaanse marktleider voor automatiseringstechniek tijdens de afgelopen economische recessie zeker niet heeft stilgezeten, blijkt wel uit de vele nieuwe producten die tijdens de beurs werden getoond.

Een belangrijke ontwikkeling is de nieuwe release 2.0 van het PlantPAx Process Automation System, waarmee het gehele productieproces geoptimaliseerd kan worden. Daarnaast is het Smart Process Manufacturing (SPM), het productieproces van de toekomst een belangrijke ontwikkeling. Bij SPM zal het productie zo optimaal mogelijk afgestemd moeten zijn op de marktvraag, wat een nieuwe manier van automatiseren vraagt in de industrie.
 
OEM-er belangrijk
De OEM machinebouwers worden door Rockwell als een belangrijk onderdeel van de strategie van het bedrijf gezien. Zowel de OEM-ers als de eindgebruikers hebben beiden producten nodig die passen in het optimaliseren van processen voor een beter rendement.
 

Door OEM-ers geproduceerde skids worden op de eindbestemming geïntegreerd in het PlantPAx systeem

Door OEM-ers geproduceerde skids worden op de eindbestemming geïntegreerd in het PlantPAx systeem (foto: Benny Gudde)


Tijdens een van de forums met het onderwerp ‘Focusing on Plant-Wide Automation’ kwamen enkele OEM-ers aan het woord die al jaren ervaring hebben met het wereldwijd wegzetten van machines en producten, uiteraard uitgerust met besturingssystemen en componenten van Rockwell. Er zijn nieuwe tools voor OEM-ers beschikbaar waarmee de tijd van de hardware-installatie tot de inbedrijfname van de machine tot een minimum wordt gereduceerd.

Volgens Steve Eisenbrown, senior vice president Automation & Software bij Rockwell Automation, behoren de economische zware tijden tot het verleden. Hij verwacht voor de aankomende zes tot twaalf maanden een sterke groei.

Het volledig artikel vindt u in de februari-uitgave van het vakblad Aandrijftechniek.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven