Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe huisvesting Wiltec

Wiltec heeft met de huidige eigenaar overeenstemming bereikt over de aankoop van het pand aan de Industrie-laan 24 te Uden, het voor-malige pand van EMI / MediaMotion. Het Brabantse bedrijf zet hiermee een grote stap om haar groeiambities verder in te vullen. Het zorgt er tevens voor dat één van Uden’s meest markante panden opnieuw een be-stemming krijgt. Tot het bedrijf behoort onder meer perslucht- en pneumatiekspecialit Ter Horst.

Door de groei die Wiltec de laatste jaren heeft doorgemaakt, biedt de bestaande huisvesting inmiddels niet meer genoeg ruimte voor de toekomst. Het bedrijf heeft zich daarom georiënteerd op verschillende mogelijkheden, van nieuwbouw tot verhuizing.

Goed voor Uden
In samenspraak met de Gemeente Uden is uiteindelijk besloten dat een verhuizing naar het pand en terrein van het voormalige EMI / MediaMotion de beste optie is, met veel mogelijkheden voor de toekomst. Hiermee wordt opnieuw invulling gegeven aan deze bijzondere locatie, wat goed past binnen de door de gemeente gewenste economische – en planologische ontwikkeling van het Udense industrieterrein.

Daarnaast biedt dit pand voor Wiltec mogelijkheden om de bedrijfsvoering en routing efficiënt en toekomstgericht in te richten en hiermee te kunnen blijven voldoen aan de steeds groeiende vraag van haar klanten. Ondanks de economisch moeilijke tijden blijft het bedrijf jaarlijks groeicijfers boeken.

Wiltec gelooft in de locatie Uden. Het merendeel van de medewerkers komt uit de buurt en de gemeente kan snel en slagvaardig handelen. Bovendien is de bereikbaarheid sterk verbeterd door de aanleg van de A50 tussen Oss en Eindhoven.

De komende maanden zal het pand worden klaargemaakt voor de toe-komst, waarna de verhuizing gefaseerd in het voorjaar van 2013 zal worden gerealiseerd. Hierbij zal zoveel mogelijk een duurzame invulling worden gegeven aan de verbouwing van het pand. Wiltec zal de huidige vestigingen te koop en/of te huur aanbieden. Deze panden liggen op goede locaties maar zijn te klein geworden. Er zou al belangstelling voor zijn.

Wiltec en Ter Horst
De Wiltec Groep boekte in 2011 een omzet van ruim 40 miljoen Euro en verwacht volgend jaar een omzet van 50 miljoen Euro te realiseren. Behalve in Uden heeft Wiltec vestigingen in Spijkenisse, Kaatsheuvel en Geel (B).

De onderneming is met 225 medewerkers een vooraanstaande speler in een aantal segmenten. De belangrijkste productgroepen zijn spuitapparatuur, spuitcabines, tapes, filtermaterialen, persoonlijke beschermingsmiddelen en beroepskleding. Dochterbedrijf Delo is specialist in kantoorartikelen, – in-richting en – machines.

Onderdeel van Wiltec is ook Ter Horst, dat een breed programma pneuma-tiek en persluchtapparatuur voert. Het bedrijf is systeemhuis voor Parker Pneumatiek en voert merken als Specken-Drumag, Wilkerson, Propor-tionAir, Nycoil, Nitto, Rotomation, MFG en Blovac.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven