Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe eigenaar Emotron

Crompton Greaves in Mumbai (India) heeft overeenstem-ming bereikt met Polaris Private Equity in Kopenhagen over de overname van Emotron, producent van frequentiergelaars en soft-starters. Nu het onderdeel wordt van een van ’s werelds grootste engineeringcon-cerns kan het bedrijf (met hoofdkantoor in Helsingborg in Zweden) haar aanbod voor complete drive-oplossingen uitbreiden. Verder biedt de overname versterking van de R & D-middelen en toegang tot geografisch nieuwe markten.

Crompton Greaves is technologie- en engineeringconcern met hoofdkantoor in Mumbai. De geschiedenis van deze onderneming gaat terug tot 1937. Het is onderdeel van de Avantha Group, een Indiaas industrieel conglomeraat met een omzet van vier miljard dollar. De groep heeft belangen in onder meer de pulp-en papierindustrie, de voedingsmiddelenindustrie, chemie, infrastructuur en energie.

Crompton Greaves
Het aanbod van Crompton Greaves omvat producten en diensten voor de opwekking, transmissie, distributie en gebruik van elektrische energie. De oplossingen zijn onderverdeeld in drie business areas: vermogenssystemen (zoals transformatoren, schakelapparatuur, stroomonderbrekers), indus-triële systemen (onder andere motoren en generatoren) en consumenten-producten (verlichting, ventilatie, elektrische apparaten). Belangrijk afzetgebieden zijn vermogensopwekking, mijnbouw, staal-, olie- en gas-, cement-, suiker- en chemische industrie, kunstmestproductie, irrigatie en watervoorziening.

Crompton Greaves voert sinds 2005 een ambitieuze strategie voor globa-lisering, met als doel om met complete oplossingen als internationale speler een belangrijke positie in te nemen. De onderneming telt wereldwijd meer dan 8.000 werknemers en heeft productiefaciliteiten in India, België, Hongarije, Indonesië, Ierland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Canada en de Verenigde Staten. Het wereldwijde R & D-centrum bevindt zich in India.

Emotron
Met Emotron wordt een ervaren en winstgevende onderneming aan de groep toegevoegd. Het programma van Emotron vormt een goede aanvulling op het portfolio van Crompton Greaves, zal de ontwikkeling van complete aandrijfsystemen mogelijk maken en toegang tot de Europese markt geven.

Ook Emotron verwacht voordelen van de overname. Philip Schwarz, president en CEO bij Emotron, verwacht dat zijn onderneming lange tijd eigendom zal blijven van het Indiase concern en dat dit strategisch zal investeren in bedrijf en technologie. Als het bedrijf over meer middelen voor onderzoek en ontwikkeling kan beschikken, zal snelheid van productont-wikkeling toenemen. Emotron zal hierdoor verbeterde aandrijfsystemen kunnen aanbieden en nieuwe markten betreden, zoals de snelgroeiende Indiase markt. Klanten zullen voor service en ondersteuning ook baat hebben bij een breder wereldwijde aanwezigheid.

De afronding van de transactie zal naar verwachting volgende maand plaatsvinden, afhankelijk van de goedkeuring van het Duitse Kartelamt. De overname zal geen gevolgen hebben voor de Nederlandse vestiging in Bladel.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven