Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe directeur Schneider Electric

Schneider Electric, specialist in energiemanagement, heeft Marcel Spijkers benoemd tot algemeen directeur Nederland. Hiermee volgt Spijkers Peter Uelen op, die binnen de organisatie de functie van Vice President Telecom, Co-location & Media, Schneider Electric Global Strategic Accounts heeft gekregen. In deze rol is Uelen wereldwijd verantwoordelijkheid voor strategische klanten in de segmenten Telecom, Co-Location en Media. Marcel Spijkers krijgt de leiding over alle Nederlandse activiteiten van Schneider Electric.

Marcel Spijkers (46) heeft meer dan twintig jaar ervaring in het internationale bedrijfsleven. De laatste tien jaar heeft hij onder meer managementfuncties vervuld bij Swissmetal A.G. en bij Grundfos. Bij dat laatste bedrijf vervulde hij vijf jaar lang de rol van General Manager. Zijn meest recente rol is die van Managing Director en Chairman van de Flamco Group.

Energiemanagement en smart grids
‘De uitdagingen waar klanten op energiegebied voor staan, zijn zeer groot’, zegt Spijkers. ‘Alleen volledig geïntegreerde oplossingen voor energiemanagement en smart grids kunnen hiervoor een uitkomst bieden. Schneider Electric heeft een visie waarbij vooruit kijken, innovatief denken, veel aandacht voor duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen een hoofdrol spelen.

Dat is een aanpak die mij persoonlijk zeer aanspreekt. In de afgelopen jaren heeft Schneider Electric zichzelf zowel op basis van eigen R&D als via goed gekozen bedrijfsacquisities omgevormd tot een organisatie die een zeer aansprekende reeks van volledig geïntegreerde totaaloplossingen aan klanten kan aanbieden.

In de praktijk blijkt dat deze aanpak werkt: klanten die voor onze strategische oplossingen voor intelligent energiebeheer kiezen, weten aanzienlijke kostenbesparingen te realiseren. Aan mij de taak om deze strategische visie verder uit te dragen en Nederlandse bedrijven en overheden te helpen om hun prestaties op energiegebied verder te verbeteren.’

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven