Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe CEO voor Omron Europe

Omron Corporation (Industrial Automation Business), wereldwijd leider op het gebied van automatisering, heeft de benoeming van Hiroyuki Usui tot Chief Executive Officer van Omron Europe bekendgemaakt. Hij volgt daarmee Shizuto Yukomoto op, die naar Japan is teruggekeerd om daar de leiding over Omrons Environmental Solutions Business op zich te nemen.

Usui gaat leiding geven aan Omron Europe, nadat hij eerder de leiding had over de wereldwijde Machine Control Department in een van de divisies van Omron Industrial Automation Business. Dit was een positie waarin hij met collega’s en klanten van Omron over de hele wereld samenwerkte. Tijdens de eerste vergadering met zijn nieuwe managementteam zei hij dat hij deze ervaring, in combinatie met zijn passie voor technologie, bedrijfsmanagement en mensen met ideeën, zal aanwenden in zijn rol als hoofd van Omron Europe. Hierbij streeft hij naar de verwezenlijking van een belangrijk doel: Europese klanten toegang geven tot alle wereldwijde resources van Omron.

“Het is van vitaal belang dat wij het proces voor het op de Europese markt brengen van geavanceerde technologie versnellen”, lichtte hij toe. “De introductie van het Sysmac-platform in het afgelopen jaar was de eerste vrucht van onze VG2020 – Value Generation 2020 – strategie. Mijn streven is voort te bouwen op het succes van deze introductie om toekomstbestendige apparatuur en systemen binnen het bereik van al onze klanten te brengen.”

Naast het introduceren van geavanceerde technologie bij Europese klanten wil Usui de organisatie van Omron Europe zodanig vormgeven dat de Europese klanten kunnen profiteren van het leiderschap en de bewezen infrastructuur van Omron in Aziatische landen zoals China, India en Japan. “Ik ben ervan overtuigd dat onze tientallen jaren ervaring, onze kennis en ons diepgaande inzicht in de cultuur veel voordelen biedt voor machinebouwers die Azië als hun strategische route naar groei beschouwen.”

De nieuwe CEO concludeerde: “Dit zijn spannende tijden vol uitdagingen. Omron is in goede vorm, en wij zijn nu veerkrachtiger en scherper dan ooit tevoren. Wij zijn hier om voort te bouwen op de solide basis waarover wij beschikken als wereldwijd marktleider en koploper op het gebied van automatiserings- en besturingstechnologie.”

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven