Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe CEO Emotron is ambitieus

Philip Schwarz is per 1 mei 2009 aangesteld als President en CEO van de Emotron-groep, als opvolger van Jan-Eric Bergström, die deze functie heeft bekleed sinds 2001. Schwarz heeft een achtergrond binnen verkoop en marketing en heeft diverse managementfuncties bekleed in bedrijven die nauw verwant zijn aan de aandachtsgebieden van Emotron.

Sinds 2001 heeft Emotron (fabrikant van frequentieregelaars en softstarters) de omzet ruimschoots verdubbeld, in totaal en per werknemer. Een gemiddelde jaarlijkse groei van 15% en een stabiele ontwikkeling van de opbrengsten vormen een gezonde basis voor verdere groei. Schwarz zal verder gaan op de ingeslagen weg.

“Ons doel is om in de komende jaren een omzet van 100 miljoen euro te behalen, door middel van organische groei en strategische overnames. De tijdelijke neergang van de economie zal ten einde komen en de onderliggende vraag naar onze producten en diensten zal sterk blijven. We zien marktkansen voor onze energiebesparende oplossingen en ook voor nieuwe OEM- en brandingcontracten. Daarnaast zal klantenservice hoog op onze agenda blijven staan”, aldus Schwarz

Energetisch rendement

In 2007-2008 lanceerde het bedrijf een nieuw modulair productplatform dat zal dienen als basis voor verdere marktontwikkeling. Emotron verwacht mee waarde op te kunnen bouwen rond dit platform. Het bedrijf zal projectmogelijkheden blijven ontwikkelen om nog completere oplossingen en toepassingsgerichte, functionele pakketten aan te bieden binnen zijn aandachtsgebieden.

Het bedrijf heeft al een sterke positie opgebouwd ten aanzien van energetisch rendement. De toegepaste technologie heeft de aandacht getrokken van andere aanbieders, wat heeft geresulteerd in brandingcontracten.

Schwartz ziet dit als een erkenning van de competenties van het bedrijf. “We hebben de middelen om in de frontlijn van technische ontwikkelingen te blijven en op wereldwijde schaal ondersteuning te bieden. Ons vermogen om snel te reageren en onze producten, software en hardware aan te passen, zal ons helpen om nieuwe internationale klanten te winnen.”

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven