Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe benadering SKF industriële markt

De Zweedse lagerfabrikant SKF benadert de industriële markt op een nieuwe manier. De verkoop en service-activiteiten naar OEM-ers en industriële eindgebruikers worden gecombineerd. De twee nieuwe industriële divisies ‘Strategic Industries’ en ‘Regional Sales and Service’ zijn in plaats gekomen van de oude ‘Industrial Division and Service Division’. De nieuwe organisatiestructuur is ingegaan op 1 januari.

“Onze aanpak gedurende de afgelopen jaren heeft geleid tot een toenemende behoefte aan ondersteuning in een totale ‘asset lifecycle management’ voor de industriesectoren die we bedienen”, aldus SKF president en CEO Tom Johnstone. “Door de verkoop aan zowel de OEM-ers als de eindgebruikers binnen de twee business sectoren te combineren, wordt het voor ons gemakkelijker om deze aanpak te ondersteunen en onze klanten gerichte oplossingen te bieden. Deze oplossingen zijn gebaseerd op de vijf technologieplatforms van SKF: lagers, afdichtingen, mechatronica, services en smeersystemen.”

Volgens Johnstone heeft SKF de laatste jaren haar activiteiten in de industriële markt opgevoerd en aanzienlijke investeringen gedaan in nieuwe en bestaande fabrieken. Tevens zijn de uitgaven voor onderzoek en ontwikkeling verhoogd en zijn verschillende ‘Solution Factories’ geopend.

Henrik Lange, voormalig president van SKF ‘s Industrial Division, is nu voorzitter van de nieuwe divisie ‘Strategic Industries’. Deze divisie zal zeven sectoren gaan bedienen: industriële aandrijvingen (elektrisch, hydrauliek, pneumatiek, overbrengingen en material handling), precisietechniek (machinegereedschappen, automatisering en medische segmenten), olie en gas, hernieuwbare energie en spoorwegen. Ook de smeersystemen van SKF zijn onderdeel van deze divisie.

Vartan Vartanian, voormalig president van SKF’s Service Division, is nu voorzitter van de nieuwe divisie ‘Regional Sales en Service’, die verantwoordelijk is voor de activiteiten in de metaal-, pulp- en papier-, cement-, voedingsmiddelen- en drankenindustrie, mijnbouw en scheepvaart.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven