Ga naar hoofdinhoud

Nieuw trainingscentrum SMC

Minder aandacht voor pneumatiek in het reguliere onderwijs en een verdere integratie van pneumatiek en besturings-elektronica, waren voor SMC Pneumatics redenen om een eigen trainingscentrum op te zetten. Een ruimte voor het bijscholen van eigen mensen, distributeurs, en sinds kort ook klanten. Vorige week werd dit nieuwe 200 vierkante meter grote trainingscentrum aan de Ruyterkade officieel geopend.

Het trainingsprogramma dat in het nieuwe centrum wordt aangeboden is onder te verdelen in instap- en basistrainingen. Voor de eigen sales engineers en distributeurs zijn reeds zes instaptrainingen en 19 basistrainingen (11 thematrainingen en 8 producttrainingen) ontwikkeld. In de 3-daagse instaptraining ‘Inleiding in de pneumatiek’ komt de basiskennis van de pneumatiek aan bod en wordt aandacht besteed aan ‘het pneumatisch denken’.

Trainingsprogramma klanten
Speciaal voor klanten en andere geïnteresseerden heeft SMC bovendien een eigen cursusprogramma samengesteld, dat volledig is afgestemd op de behoefte in de markt. Zo wordt momenteel voor klanten vier keer per jaar een 4-daagse basistraining Elektro-pneumatiek gegeven en tweewekelijks een basistraining Energiebesparing van één dag. Op aanvraag is het ook mogelijk om een maatwerktraining voor bedrijven te ontwikkelen. In alle gevallen moeten cursisten die willen deelnemen aan de basistrainingen beschikken over een bepaalde basiskennis van de pneumatiek. 


Essentieel bij de inrichting van het nieuwe trainingscentrum was dat de ruimte een technische uitstraling zou krijgen (foto’s: Paul Quaedvlieg)

Tevens wordt bij de trainingen de nadruk gelegd op aspecten als dimensionering en welke keuze kan worden gemaakt in een bepaalde praktijksituatie. Alle trainingen zijn een combinatie van theorie en praktijk. Tijdens het praktijkgedeelte wordt ‘hands on’-training gegeven op pneutrainers en er wordt gebruik gemaakt van proefopstellingen.

Outillage
Om de theorie en praktijk hand in hand te laten gaan, wordt het het trainingscentrum ondersteund door proefopstellingen en pneutrainers, die gebruikt worden voor de praktijklessen. Deze zijn ontwikkeld bij de zusteronderneming SMC International Training in Spanje en worden ook gebruikt voor het onderwijzen van pneumatiek op scholen en opleidingsinstituten. 


Boven het trainingscentrum bevindt zich een moderne showroom met nagenoeg alle deelgebieden waar SMC Pneumatics componenten voor levert. Bart Tuijnman, directeur van SMC Pneumatics Nederland geeft uitleg

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven