Ga naar hoofdinhoud

Nieuw recordjaar voor ACE Stoßdämpfer

ACE Stoßdämpfer uit Langenfeld verhoogde in 2011 haar omzet ten opzichte van het jaar daarvoor met 8,4 miljoen euro tot nu 37,1 miljoen euro, een stijging van 30 procent. De kracht van ACE in Duitsland werd ook ondersteund door het zusterbedrijf in de Verenigde Staten. De Europese verkooppartners, die tot 2010 nog rechtstreeks van daaruit werden bevoorraad, worden sinds 2011 uitsluitend vanuit Duitsland bediend. Dit eenmalige effect droeg bij aan het recordresultaat, maar ook zonder dat lag de stijging duidelijk boven de eigen verwachtingen en de vergelijkende cijfers van de concurrenten in de branche.

Het verkoopgebied van ACE Stoßdämpfer strekt zich naast het vasteland van Europa ook uit tot Zuid-Amerika, Afrika, India en het Midden-Oosten. De grootste procentuele stijging lag qua verkopen met 48 procent in de niet tot de EU behorende landen. De toename in Duitsland bedroeg 20 procent, wat een extra omzet van 4,4 miljoen euro vertegenwoordigd. Daarmee blijft de interne markt veruit het sterkste marktsegment van de Langenfelders.
 
Volgens de fabrikant van de meest uiteenlopende soorten rem- en dempingsoplossingen moeten ook in de toekomst de hoogste groeipercentages in niet-Europese landen worden gegenereerd. Bijzonder hoge verwachtingen liggen daarbij in de Chinese markt. Om hiermee rekening te houden is in 2011 begonnen met de opbouw van een eigen verkooporganisatie in China.

Het afgelopen boekjaar werd ook gekenmerkt door een sterke uitbreiding van het personeelsbestand. Het aantal vaste medewerkers steeg met bijna 25%. De nadruk lag daarbij ook op de vorming van een nieuw marketing- en trainingsteam. De activiteiten daarvan richten zich in gelijke mate op nieuwe klanten als op verkooppartners, medewerkers en de internationale ACE-vestigingen.
 
Bovendien moet deze afdeling behalve de opleidingsprogramma’s ook campagnes voor de machinebouw en andere branches ontwikkelen. Voor het boekjaar 2012 heeft ACE Stoßdämpfer GmbH een omzetstijging begroot van 6 procent ten opzichte van het vorig jaar.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven