Ga naar hoofdinhoud

Nieuw perspectief offshore wind in Nederland

De Nederlandse overheid heeft besloten de bestaande vergunningen voor offshore wind voor de toekomst te behouden. Deze beslissing is het resultaat van gesprekken tussen vergunninghouders: waaronder SSE Renewables, de havenbedrijven en Rijkswaterstaat. In de gesprekken is brede steun gevonden voor de ruimtelijke reservering voor offshore wind op de Nederlandse Noordzee.

“Het resultaat is 2.5 GW aan offshore windvergunningen en een veiligere Noordzee”, aldus Reinout Wissenburg, Country Manager van SSE Renewables in Nederland. Het van origine Britse bedrijf verwierf in 2009 als eerste een vergunning voor offshore wind op de Nederlandse Noordzee na een tijd waarin alle aanvragen bevroren waren. SSE Renewables heeft inmiddels vergunningen voor drie windparken maar die zouden vanaf 2012 verlopen.

“Met het behoud van de vergunningen wordt kapitaalvernieting voorkomen”, zo zegt Reinout Wissenburg. De gesprekken over behoud ontstonden na een motie van D66-Kamerlid Stientje van Veldhoven. “Deze beslissing biedt perspectief aan de Nederlandse offshore windsector”, aldus Reinout Wissenburg.

SSE Renewables zet zich in voor een snelle uitrol van offshore wind in Nederland. In samenwerking met marktpartijen en de overheid kan het potentieel dat Nederland biedt verzilverd worden. SSE Renewables is onderdeel van het Britse SSE. SSE Renewables is naast Nederland actief in het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Zweden.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven