Ga naar hoofdinhoud

Nieuw omzetrecord Igus in 2011

Igus blijft groeien volgens plan. De onderneming uit Keulen richt haar focus bij alle innovaties en investe-ringen meer dan ooit op veeleisende en tevens eenvoudigere oplossingen. Negen standplaatsen wereldwijd werden in het afgelopen jaar met 50% tot 250% uitgebreid, de fabriek in Keulen wordt met 10.000 m² verder vergroot en met 120 nieuwe producten werd het innovatietempo verhoogd.

Het boekjaar 2011 heeft een belangrijke basis geschapen voor de geplande investeringen. Met een plus van 25% is de geconsolideerde groepsomzet gestegen tot 380,5 miljoen euro. Sinds 2010 is de omzet daarmee 80% gegroeid.

Een solide winstontwikkeling is de voorwaarde voor grote investeringen in techniek en logistiek. Vandaag al levert de onderneming per dag tot 10.500 klantspecifieke kabelrupsen, geconfigureerd uit meer dan 100.000 compo-nenten en geproduceerd in elf montagefabrieken.

Veel nieuwe producten
Met ongeveer 120 nieuwe producten en uitbreidingen presenteerde Igus een nieuw recordaantal technische innovaties tijdens de Hannover Messe. Nieuw in de ‘kabelrups bouwdoos’ zijn bijvoorbeeld oplossingen voor cirkelbewe-gingen, de ‘e-spool’ oprolbare energietoevoer voor kleine ruimten en de ‘liftband’ die zichzelf oprolt als serpentine en daarbij compacte, fluisterstille en slijtarme verticale toepassingen mogelijk maakt.

Ook nieuw is een Power-over-Ethernet kabel met 300V UL-goedkeuring, TPE-mantel en buigradii tot 10 d die zowel voor de energieverzorging als voor een probleemloze gegevensoverdracht bij bewegende toepassingen zorgt.

‘The chain’
Er zijn wereldwijd miljoenen verschillende kabelrupsvarianten en dagelijks komen er nieuwe bij. Veel klanten hebben er vaak slechts een paar of een zelfs maar één van nodig. Daarom streeft Igus er naar om de complexiteit bij de productkeuze te verminderen tot het minimum. ‘The chain’ betekent configuratie en bestelling binnen minuten, levering binnen uren en veiligheid voor jaren.

Er is een online-tool beschikbaar waarmee een eenvoudige en snelle keuze van de correcte ‘navelstreng van de automatisering’ mogelijk is aan de hand van de gewenste bewegings- en inbouwmethode, inclusief kabels.

Beweging zonder smering
Op het gebied van polymeer glijlagers vertrouwt Igus op innovatieve, nieuwe producten en materialen. Met de glijlagerproducten van het huis kunnen constructeurs steeds meer lagertoepassingen smeermiddelvrij en met geavanceerde kunststoffen realiseren en hoeven ze niet terug te vallen op onderhoudsintensieve, gesmeerde oplossingen.

Tot de noviteiten behoren nieuwe glijlagermaterialen zoals Iglidur GV0 dat voldoet aan de strengste brandveiligheidsbepalingen. Eveneens nieuw zijn aangedreven lineaire assen die ook onder water en vacuüm probleemloos functioneren. De bouwdoosoplossingen voor ‘low cost’ automatisering worden uitgebreid met nieuwe componenten.

De kabelrupsen en toebehoren worden in Nederland door een eigen dochterbedrijf in Soesterberg geleverd, de glijlagerproducten worden in Nederland op de markt gebracht door Elcee Holland.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven