Ga naar hoofdinhoud

NEN-cursus: Zelf CE-markeren bij machines

Als organisaties machines ombouwen of samenbouwen, dan nemen zij de rol van de fabrikant over, en daarmee de aansprakelijkheid van de machines. Zij moeten kunnen aangetonen dat de aangepaste machines aan de gestelde eisen voldoen. Om zelf te komen tot een CE-markering, en deze aan te kunnen brengen, organiseert NEN op 21 november 2012 in Utrecht de nieuwe cursus ‘Zelf CE-markeren bij nieuwe, om- en samengebouwde machines’.

Tijdens de cursus wordt veel met praktijkvoorbeelden gewerkt, die duidelijk maken aan welke eisen nieuwe, omgebouwde, samengebouwde of aangepaste machines moeten voldoen. De deelnemers leren met behulp van een 10-stappenplan hoe en wanneer zij zelf de CE-markering aan kunnen brengen.

Voor wie?
Deze cursus is nuttig voor fabrikanten, ontwerpers, importeurs, inkopers en systeemintegrators van nieuwe en bestaande machines. En voor werkgevers die arbeidsmiddelen ter beschikking stellen. Voor de cursus is basiskennis van de Machinerichtlijn en Arbeidsmiddelenrichtlijn vereist.

Leergang Machineveiligheid en CE-markering
Deze cursus is de derde module van de leergang Machineveiligheid en CE-markering. De eerste module is de cursus ‘Wet- en regelgeving machines’, de tweede module is de cursus ‘Risicobeoordeling machines’. Klik hier voor deelname, meer informatie of overige data.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven