Ga naar hoofdinhoud

NEN 3140 cursus voor revalidatie- en zorgsector

Opleidingsinstituut ROVC en Stichting garantiekeur hulpmiddelen (Stigah) hebben speciaal voor de revalidatie- en zorgsector een NEN 3140 cursus ontwikkeld. Door middel van deze cursus wordt de elektrische veiligheid van zorghulpmiddelen als hoog/-laag bedden en tilliften geborgd.

Volgens Ludovic Hoytema van Konijnenburg, directeur van ROVC, krijgt zijn instituut geregeld het verzoek om medewerkers op te leiden voor de NEN 3140 (Laagspanningsinstallaties). Dit kan via het vaste cursusaanbod, maar ROVC biedt ook oplossingen op maat. Ook binnen de revalidatie en zorg dient men aan NEN 3140 te voldoen. De cursus ‘NEN 3140 voor de revalidatie en zorg’ is afgestemd op de dagelijkse praktijk van technici die medische, elektrische hulpmiddelen onderhouden en keuren.

Als garantiekeur stimuleert Stigah het veilig gebruik van revalidatie- en zorghulpmiddelen door middel van het geven van cursussen en het toekennen van een landelijk keurmerk. Bestuurslid Gerard Demers (foto): “Het keuren van zorghulpmiddelen is niet verplicht. Maar als het niet goed gaat, moet je als zorginstelling kunnen aantonen dat je er alles aan hebt gedaan om de veiligheid te garanderen. Dit geldt ook voor de veiligheid van het elektrische deel van deze hulpmiddelen. Met de cursus ‘NEN 3140 voor de revalidatie en zorg’ geven wij hier invulling aan.”

De cursus wordt exclusief aangeboden door Stigah en uitgevoerd door ROVC. De cursus vindt op verschillende momenten in het jaar plaats. Aanmelden voor deze cursus kan via de website van Stigah.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven