Ga naar hoofdinhoud

NAM sluit miljoenencontract

Cofely, Tebodin en A.Hak Leidingbouw – die ruim tien jaar gezamenlijk voor de Nederlandse Aardolie Maatschappij werken – hebben vorige week een nieuwe vijfjarige overeenkomst gesloten voor de engineering, inkoop en uitvoering van alle landelijke onshore-projecten van de NAM. De overeenkomst met de grootste gasproducent van Nederland vertegenwoordigt een waarde van honderden miljoenen euro’s en zal naar verwachting duizenden manjaren aan werkgelegenheid opleveren, waarvan een groot deel in Noord-Nederland. Het contract is aanleiding voor de drie partijen om hun krachten te bundelen. Met de oprichting van het bedrijf aQuaintance willen zij hun dienstverlening aan de NAM nog verder versterken en optimaliseren.

Europees marktleider op het gebied van duurzame technologische oplossingen voor energie en milieu Cofely, multidisciplinair advies- en ingenieursbureau Tebodin en A.Hak Leidingbouw werken al jarenlang samen voor de NAM onder de naam LOP Vof. Binnen de nieuwe bedrijfsvorm van aQuaintance BV willen zij een forse impuls geven aan hun dienstverlening aan het bedrijf.
 

De drie bedrijven werken al jarenlang samen voor de NAM onder de naam LOP Vof zoals hier bij de compacte gaswinningsunit voor kleine velden SKID Lauwerszijl (foto: NAM)

De directeur van het nieuwe bedrijf is Arjan Sixma; Cofely, Tebodin en A.Hak leidingbouw zijn aandeelhouder. De NAM produceerde in 2011 ruim 61 miljard m³ aardgas. Hiermee voorziet zij in ongeveer 75 procent van de totale aardgasproductie in Nederland. NAM is ook actief in oliewinning op land.

Voortbouwen op prestaties uit verleden
“We zijn ontzettend trots op deze belangrijke overeenkomst met de NAM en beschouwen deze als een waardering voor onze prestaties in het verleden. Dit nieuwe langjarige partnership biedt alle partijen de mogelijkheid duurzame successen te boeken op het gebied van veilige en duurzame gaswinning op het land. Dit doen we vanuit de gemeenschappelijke ambitie onze dienstverlening aan de NAM aan te scherpen en nog efficiënter te maken”, vertellen Hans Boot, COO van Cofely; Niels van Rhenen, directeur van Tebodin Netherlands B.V. en Gerrie Robbe, directeur van A.Hak Leidingbouw.

aQuaintance
“Met de lancering van aQuaintance zetten we een belangrijke stap vooruit. Hierbij bouwen we voort op het fundament dat Cofely, Tebodin en A.Hak in het verleden hebben gelegd met als ambitie onze dienstverlening aan de NAM te versterken en voortdurend te verbeteren”, aldus directeur Arjan Sixma. Deze ambitie komt tot uitdrukking in de nieuwe bedrijfsnaam. aQuaintance staat niet alleen symbool voor een hernieuwde kennismaking met bekende, betrouwbare partners. De betekenis die er ook aan gegeven wordt, is kwaliteit, intelligente oplossingen en de gemeenschappelijke drive continu te optimaliseren. In het logo zijn een tulp (symbool voor het Nederlandse product) en een vlam (verwijzing naar aardgas) zichtbaar. De kleur blauw staat voor merkwaarden als betrouwbaarheid en zakelijkheid.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven