Ga naar hoofdinhoud

Motor van 45 ton

WEG heeft een 14.000 kW, 10.000 V collectormotor geleverd voor het testen van enorme radiale, axiale en en via tandwielen aangedreven compressoren in de fabriek van MAN Turbo. De ‘M’-Line collectormotor, die exact volgens klantspecificaties is ontworpen en gebouwd, is uitzonderlijk dankzij zijn robuuste design, dat bestand is tegen de hektiek in het testgebied.

Ook na de nodige verplaatsingen met kranen en andere hefwerktuigen zal de motor onder de zware testomstandigheden betrouwbaar blijven werken. De motor heeft bovendien twee conische assen, waardoor stoomturbines of expanders aan het tweede aseinde kunnen worden gekoppeld, wat het uitgangsvermogen op 20.000 kW brengt.

Het motortoerental wordt geregeld door een vloeistofreostaat met twee tanks voor het testen onder deel- en vollast. Het toerental loopt van 0-1500 min-1 met een normaal bedrijf in het bereik van 50% tot 100% of 750-1500 min-1. In dit toerengebied levert de motor een constant koppel.

De optie van een variabele overbrenging is overwogen, maar verworpen omdat de investering veel hoger zou zijn. Bovendien zouden door eventuele koppelproblemen de compressorbladen vernield kunnen raken.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven