Ga naar hoofdinhoud

Moderne technologie op Europort 2011

Van 8 tot en met 11 novem-ber 2011 komt de interna-tionale maritieme industrie samen in Rotterdam. Door de jaren heen heeft Europort zich ontwikkeld tot een van de grootste maritieme vakbeurzen ter wereld. Het Ahoy-complex is volgeboekt met een recordaantal van ruim 1000 exposanten die hun technologie presenteren aan de internationale markt.

Innovatie en complexe schepen vormen de kern van de Nederlandse scheepsbouw. Veel bedrijven uit verschillende maritieme disciplines werken aan kostenefficiënte en effectieve oplossingen. Brandstofbesparing, minder uitstoot, groene technologie en langzamer varen zijn slechts enkele onder-werpen die op de agenda staan.

Europort biedt producenten en leveranciers van maritieme equipment een platform om klanten te ontmoeten; dat zijn ontwerpers, scheepseigenaren en werven, maar ook collega’s en concurrenten. De bedrijven in deze sector zijn allemaal afhankelijk van elkaar en werken gezamenlijk aan het doel om de scheepvaart efficiënter en milieuvriendelijker te maken.

Programma
Op Europort zijn producten en diensten te vinden uit de scheepsbouw, -reparatie en -ombouw, voortstuwing en manoeuvreren, elektronica, commu-nicatie en navigatie, mechanische en hulpsystemen, dek-, veiligheids- en speciale apparatuur en maritieme diensten (classificatie, financiële en nautische diensten, media, overheid en brancheverenigingen).

Het aantal exposanten is fors gegroeid ten opzichte van de laatste editie, in 2009 (toen bijna 900). Om alle exposanten te kunnen huisvesten, worden twee tijdelijke hallen bijgebouwd. Ruim 1.000 exposanten uit 35 landen presenteren de nieuwste maritieme technologieën, verspreid over tien hallen. De beursvloer telt onder meer vijftien internationale paviljoens, met nieuwe inzendingen van onder andere Panama, Noorwegen, Zweden en de Chinese provincie Jiangsu. Maar liefst 35 % van de exposanten is van buitenlandse origine.

Europort wordt gehouden van dinsdag 8 november tot en met vrijdag 11 november, dagelijks van 10.00 u tot 18.00 u (donderdag 10 november tot 22.00 u) in Ahoy’ in Rotterdam. De toegang is gratis na voorregistratie.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven