Ga naar hoofdinhoud

Mitsubishi en Stemmer samen in beeldverwerking

Mitsubishi Electric Europe heeft Stemmer Imaging gekozen als strategische partner voor de Europese distributie van de Contact Image Sensor (CIS) van het merk. Met deze sensor biedt het van origine Japanse huis een economische en gemakkelijk te gebruiken oplossing voor de ontwikkeling van compacte optische kleurenlezers met hoge leessnelheden, die onder meer worden gebruikt in high-end documentleessystemen.

Volgens de samenwerkingsovereenkomst is Stemmer Imaging met ingang van 1 oktober 2012 in alle Europese landen distributeur van de GOS KD-serie van Mitsubishi Electric. Deze sensoren vormen een goede aanvulling op het bestaande productportfolio van Stemmer Imaging.

Met Mitsubishi Electric heeft men in dit segment een betrouwbare leverancier als partner, met wie men een verscheidenheid aan interessante toepassingen verwacht te kunnen realiseren. Stemmer Imaging heeft na de overname van Iris Vision sinds kort een Nederlandse vestiging in Gorssel.

High end productlijn
De nieuwe CIS producten van de KD-serie van Mitsubishi werken met een Camera Link-interface, waardoor een grotere werkafstand en hogere leessnelheden mogelijk zijn. Hiermee heeft het Japanse wereldconcern een product ontwikkeld dat speciaal is ontworpen voor de oplossing van industriële beeldverwerkingstoepassingen.

De CIS-technologie zal naar verwachting toepassing vinden in gebieden waar platte voorwerpen en materialen snel en met een hoge resolutie moeten worden gecontroleerd, zoals in de inspectie van printplaten, drukwerk of LCD-panelen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven