Ga naar hoofdinhoud

Mini-tandwieltjes maken met micro-lasersnijden

Op de komende Precisiebeurs in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch staat de stand van Laser Technology Janssen (LTJ) in het teken van 2D/3D micro-laserlassen, micro-lasersnijden, precisie (micro)kanten en vormen van metaalfolies. Daarbij praten we over materiaaldiktes vanaf 5 µm tot 2 mm.

Een treffend voorbeeld is een mini-tandwieltje met een diameter van slechts 1,4 mm dat in serie wordt geproduceerd. De minuscule, nauwkeurig gevormde tandjes worden met behulp van micro-lasersnijden gerealiseerd. Bewerkingen tot op een paar µm nauwkeurig kunnen in allerlei metaalsoorten worden gerealiseerd, waaronder RVS, titanium, aluminium en fosforbrons. De benodigde (hulp)tools om de componenten optimaal te kunnen produceren worden in eigen huis vervaardigd, resulterend in een optimale procescontrole en een korte doorlooptijd.

Verhuizing naar fors groter pand

Laser Technology Janssen bereidt zich voor op een nóg nauwkeurigere en efficiëntere toekomst. De aanstaande verhuizing naar een bijna vier keer zo groot pand, eveneens in Wijchen, maakt daarbij voor LTJ de weg vrij om haar productiemogelijkheden naar een nóg hoger niveau te tillen en verder te innoveren.

ISO 6 cleanroom

Veel producten moeten super schoon worden afgeleverd en die worden bij LTJ veelal geproduceerd in een ISO 6 cleanroom. Daarnaast horen ook trommelen, beitsen, passiveren en ultrasoon reinigen tot de mogelijkheden. Mede hierdoor kunnen componenten met de gewenste afwerking en reinheidsklasse Grade 4 in de juiste verpakking geleverd worden. Na de verhuizing wordt dit verder geperfectioneerd met als doel om uiteindelijk een nog hogere reinheidsklasse te kunnen realiseren.

Meet- en testfaciliteiten

Last but not least is bij LTJ geïnvesteerd in uitbreiding van het metallurgisch lab waarin onder meer met microscopen doorsnedes van bijvoorbeeld micro lasverbindingen worden geanalyseerd. Maar ook kan LTJ helium lektests en drukvaltesten uitvoeren, waardoor producten volgens de juiste specificaties met de gewenste meetrapporten afgeleverd kunnen worden. Klaar voor de meest veeleisende toepassingen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven