Ga naar hoofdinhoud

Minderheidsbelang Demcon in Imotec

High-end technologieleverancier Demcon heeft een minderheidsbelang genomen in het Hengelose Imotec. Deze transactie verschaft Imotec, dat zich toelegt op analyse en ontwerp van mechatronische systemen en innovatieve producten, de middelen om verder te groeien. Voor Demcon betekent de samenwerking een versterking van het Twentse mechatronica-ecosysteem, waarin het Oldenzaalse bedrijf is uitgegroeid tot een vooraanstaande speler.

Imotec is al bijna tien jaar op hoog niveau actief op het gebied van de mechatronica. Het bedrijf telt nu acht medewerkers en blijft zelfstandig opereren, zegt directeur Jan Peters. Door de samenwerking met Demcon kan Imotec verder professionaliseren en de profilering aanscherpen. De focus komt te liggen op de besturing van mechatronische systemen.

Het bedrijf bedenkt daarvoor concepten, maakt ontwerpen, schrijft de software en kan ook hardware realiseren. Bovendien kan zij de selectie of ontwikkeling van de juiste sensoren en actuatoren verzorgen. Imotec heeft de ambitie om te groeien tot 25 medewerkers. Samen met Demcon kan het bedrijf haar mensen een aantrekkelijk carrièrepad bieden en aan grotere, complexe projecten werken.”

Intelligent & distributed control
Op het gebied van geavanceerde besturingen onderhoudt Imotec nauwe contacten met kennisleveranciers als de Universiteit Twente en de KU Leuven (rond Orocos, het Open Robot Control Software project). Zo is medeoprichter Theo de Vries onder meer als universitair hoofddocent Mechatronica aan de UT-vakgroep Control Engineering verbonden. En de Eindhovense hoogleraar Control Systems Technology Maarten Steinbuch heeft Imotec’s kennis van ‘intelligent & distributed control’ met feed forward regelingen hoog zitten, meldt Peters.

Ecosysteem
Voor Demcon betekent de samenwerking met Imotec vooral een versterking van het Twentse high-tech ecosysteem dat het Oldenzaalse bedrijf om zich heen heeft verzameld, verklaart directeur Dennis Schipper. “Imotec is sterk in software voor geavanceerde besturingen en kan daarmee onze eigen activiteiten op het gebied van software en elektronica aanvullen. Software wordt steeds belangrijker in de mechatronica en Imotec onderscheidt zich van veel technisch automatiseerders doordat ze vanuit de mechatronica kunnen denken. Ze hebben de kennis van motion control, weten van sampletijden en bandbreedtes, en beheersen de meettechniek en de toepassing van actuatoren.” Daarnaast kunnen de ontwerpers van Imotec op flexibele basis Demcon helpen de onstuimige groei op te vangen die het bedrijf al jaren doormaakt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven