Ga naar hoofdinhoud

Miljoenenopdracht van Heijmans voor A.P. van den Berg

Rijkswaterstaat Maaswerken heeft enige tijd geleden het contract voor het aanpassen van de sluizen in Belfeld en Sambeek aan hoofdopdrachtnemer Heijmans gegund. A.P. van den Berg is één van de partners in dit project en levert en monteert 24 hydraulische installaties voor de sluizen. A.P. van den Berg is geselecteerd vanwege haar kwalitatief goede apparatuur, expertise over hydraulische bewegingswerken, referenties en service.

Het project heeft voor A.P. van den Berg een contractwaarde van ruim vijf miljoen euro. De voorbereidende werkzaamheden zijn al van start gegaan. Eind 2013 zal het volledige werk worden opgeleverd. De werkzaamheden aan de sluizen maken deel uit van het totale project Maaswerken, dat tot doel heeft om de rivier de Maas tussen Maastricht en Weurt geschikt te maken voor scheepvaartklasse Vb.

De werkzaamheden
De werkzaamheden aan de sluiscomplexen in Belfeld en Sambeek zijn onderverdeeld in allereerst de revisie van de West- en Middensluizen en daarna het ombouwen van de Oostsluizen. Het meeste werk wordt verricht aan de verbreding en verdieping van de Oostsluizen.

Hier gaat het om multidisciplinair werk waarin de disciplines betonbouw, waterbouw, staalbouw, werktuigbouw en installatietechniek samenkomen. A.P. van den Berg levert en monteert het complete pakket aan hydraulische installaties. Het pakket bestaat uit hydraulische aggregaten en cilinders voor de beweging van de deuren en schutschuiven.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven