Ga naar hoofdinhoud

Metaalunie zet Aluminium Centrum voort

In januari is het faillissement over uitgesproken de Stichting Aluminium Centrum, dat fungeerde als kennis-, informatie- en promotiecentrum voor de aluminiumsector. Koninklijke Metaalunie wilde dit niet verloren laten gaan en heeft het initiatief genomen om een doorstart van het Aluminium Centrum in een nieuwe opzet te realiseren, onder de paraplu van Metaalunie.

Binnen de Metaalunie wordt het Aluminium Centrum gepositioneerd als zelfstandig kennis- en informatiecentrum. Door middel van kennisoverdracht, promotie en onderzoek streeft het Centrum naar een toename van het aluminiumgebruik en een versterking van de positie van aluminium in de bouwhet , transport, verpakkingen en overige industriële en consumententoepassingen.

Het Aluminium Centrum wordt geen concurrerende branche binnen Metaalunie en daarbuiten, maar zal ondersteunend aan branches zijn. Metaalunie wil hierbij gaan samenwerken met diverse partijen die actief zijn op dit gebied, zoals VMRG, MDG en VOM maar ook aansluiten bij initiatieven als Metal Valley in Drunen/Heusden. Deze opzet past goed bij de organisatiedoelen van Metaalunie.

Metaalunie is bezig de organisatie vorm te geven. De nieuwe stichting wordt opgezet door Ronald Kousbroek, beleidssecretaris Technologie & Innovatie. Formeel is de herstart van het Aluminium Centrum op 1 juli 2013.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven