Ga naar hoofdinhoud

Mesago verwacht goede SPS/IPC/Drives

Van 24 tot en met 26 november wordt in het beurscomplex in Neurenberg weer de vakbeurs SPS/IPC/Drives gehouden. Van een bescheiden specialistisch beursje is dit evenement uitgegroeid tot het belangrijkste Europese ontmoetingspunt op het gebied van elektrische automatisering.

Hoewel het economisch minder gaat, verwacht beursorganisator Mesago de cijfers van vorig jaar te evenaren.De vorige editie in november 2008 trok 48.100 bezoekers, waarvan bijna 7800 van buiten Duitsland. Met 443 bezoekers mag Nederland zich tot de top vijf van de internationale bezoekersgroep rekenen. Wat betreft standhouders mikt de organisatie voor dit jaar op zo’n 1300 standhouders uit 31 landen, waarvan zeker tien uit Nederland.

Opvallend is dat de bezoekers niet ná de files komen en vóór de files weer weggaan, maar gewoon van openingstijd tot sluitingstijd aanwezig zijn. Vorig jaar besloot Mesago al om de woensdagavond een uur langer open te blijven, dit jaar zal ook de dinsdagavond een uur langer open zijn.

Forums en congres

Met 56 lezingen en vier tutorials biedt het congres de deelnemers een goed platform om kennis te maken met nieuwe technologieën. Ook kunnen ze van gedachten wisselen over hun toepassingsmogelijkheden. Tijdens het congres (en ook op de forums in de beurshallen) zijn ‘Safety and security’, ‘Energetische effciëntie’ en ‘Industriële identificatie’ de hoofdthema’s. Ook op de stands van de exposanten zullen de thema’s ongetwijfeld onder de aandacht worden gebracht.

Beursstad Neurenberg

Het nog altijd toenemend aantal exposanten en bezoekers aan SPS/IPC/Drives en de stevige drukte op de beursvloer is voer voor speculaties, dat beursorganisator Mesago op termijn zou omzien naar een ander beurscomplex. Daarvan is volgens Mesago voorlopig geen sprake. Er is een goede samenwerking met complexeigenaar MesseNürnberg en ook de stad is heel geschikt voor kleine specialistische beurzen zoals SPS/IPC/Drives wat betreft beurscomplex, markt, hotelcapaciteit en kwaliteit. De organisatie verwacht nog zeker tien jaar in Neurenberg te blijven.

Zie ook onze eerdere berichten over SPS/IPC/Drives 2009 expositie en congres.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven