Ga naar hoofdinhoud

MDA zwaargewicht binnen Hannover Messe

Tijdens de komende Hannover Messe (8-12 april) is de tweejaarlijkse MDA (Motion, Drive & Automation) weer een van de belangrijkste deelbeurzen. Op deze beurs tonen leveranciers van elektrische en mechanische aandrijvingen, pneumatiek en hydrauliek hun producten en oplossingen voor de industrie. Met meer dan 1100 exposanten, waarvan tweederde uit het buitenland, is MDA een must voor de machinebouwer.

MDA is zo goed als volgeboekt. De beurs biedt de aandrijf- en besturingstechniek een internationaal platform met veel synergie met andere beurzen binnen de Hannover Messe. In Hannover worden nieuwe contacten en extra business gegenereerd.

MDA gaat zich afspelen in de hallen 20 en met 26 en in de hallen 15, 16 en 17 voor Industrial Automation. Met name hal 17 speelt een bijzondere rol. Hier tonen MDA-exposanten oplossingen en systemen voor automatisering en markeren daarmee de overgang van de aandrijf- en besturingstechniek naar de industriële automatisering.

In het kader van een verdere optimalisatie van de beursindeling en het veranderend aanbod binnen de aandrijftechniek, wordt MDA binnen de hallen van Industrial Automation steeds belangrijker. De grenzen vervagen omdat steeds meer bedrijven zich ontwikkelen van fabrikanten van aandrijf- en besturingscomponenten tot leverancier van complete systemen.

Synergieën
Een belangrijke synergie voor exposanten op MDA is ook de nabijheid van beurs Wind in hal 27. Daar exposerende vooraanstaande ondernemingen uit de windenergiesector hun systemen, waarin de nodige aandrijf- en besturingstechniek is te vinden. Aandrijfcomponenten voor de windenergie behoren tot de meest geavanceerde technologieën in de industrie. Volgens cijfers van de VDMA vormen overbrengingen (tandwielen, lagers, generatoren, transformatoren, koppelingen, remmen, besturingssystemen en sensoren) samen bijna de helft van de waarde van een windturbine.

Synergieën zijn er ook met de deelbeurs MobiliTec die is ondergebracht in hal 25. Dit is een internationale vakbeurs voor hybride en elektrische aandrijftechnologieën, mobiele opslag van energie en alternatieve mobiliteitsoplossingen. Hier worden oplossingen en nieuwe technologieën voor elektrische mobiliteit gepresenteerd.

Niet onbelangrijk tenslotte is ook de aanwezigheid van de beurzen ComVac (perslucht- en vacuümtechniek), Research & Technology (hal 2) en Energy (hal 11-13 en 27).

Meer informatie over ComVax en de Hannover Messe kunt u opvragen bij de Nederlandse vertegenwoordiging, Hannover Consultancy in Oud-Alblas.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven