Ga naar hoofdinhoud

MCA neemt Tele Besturingstechniek over

Tele Besturingstechniek, producent van bedienings- en schakelpanelen, is overgenomen door Motion Control Automation. MCA wil met de overname zijn positie als totaalleverancier van aandrijftechniek ten behoeve van de industriële automati-sering versterken. Op initiatief van verkoper ATG heeft MCA, in overleg met haar adviseur Marktlink, het huidige management bij de overname betrokken. De komende jaren zullen de nieuwe eigenaren Eg Waaijman en Jos ter Hedde de ondernemingen integreren en gezamenlijk verder voortzetten en uitbouwen.

Tele Besturingstechniek was onderdeel uit van industriële holding ATG. MCA verwerkt besturingspanelen van Tele Besturingstechniek in haar aandrij-vingen. Door de toenemende vraag naar totaalleveranties binnen de industriële automatisering richt MCA zich steeds meer op het leveren van turn-key projecten. Besturingspanelen vormen daarbij een cruciaal onderdeel.

Directeur Eg Waaijman van MCA heeft fusie- en overnamespecialist Marktlink ingeschakeld om Tele Besturingstechniek te benaderen en hem te begeleiden bij het overnameproces. Uit gesprekken met de panelen-bouwer werd duidelijk dat assistent bedrijfsleider Jos ter Hedde graag wilde participeren in de onderneming. Het huidige management zal de bedrijfsvoering van de onderneming in Hengelo als gebruikelijk voortzetten. Commercieel en intern zullen de organisaties de komende tijd op elkaar afgestemd worden en wordt gezocht naar extra arbeidskrachten.

De kersverse eigenaren hebben er alle vertrouwen in dat de overname een versterking voor de onderneming als geheel vormt. Ze willen de komende jaren gebruiken om de interne organisaties op elkaar af te stemmen en de marktpositie van beide organisaties verder te versterken.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven