Ga naar hoofdinhoud

Maxon bouwt nieuw bedrijfspand

Maxon Motor Benelux, op dit moment nog gevestigd aan de Giem 22 te Enschede, is gestart met de bouw van een nieuw bedrijfsgebouw op bedrijventerrein Josink Es in Enschede. Daartoe heeft Maxon een bedrijfskavel van 4.850 m² gekocht van de gemeente Enschede. Bij Maxon werken op dit moment 27 ervaren medewerkers, de verwachting is dat de groei in omzet en personeel ook in de komende jaren zal aanhouden.

Voor Maxon is de goede bereikbaarheid van bedrijventerrein Josink Es van groot belang. De strategische ligging, pal aan de ontsluitingsweg Westerval en dichtbij de A35, maakt van de Josink Es een gunstige locatie. Aangezien het grootste deel van de gespecialiseerde medewerkers woonachtig is in Enschede en omstreken, zocht Maxon naar een geschikte locatie in de omgeving. Daarnaast is de vestiging in Enschede efficiënt voor de samenwerking en contacten met onder andere de Universiteit Twente en de Saxion Hogeschool.

Webcam
Het nieuwe bedrijfspand beslaat circa 1500 m² bruto vloeroppervlak waarvan ongeveer 300 m² productieruimte. Uitgangspunt is het creëren van een duurzaam, energiezuinig en flexibel gebouwconcept, dat is gericht op de behoeften en wensen van de huidige én toekomstige bedrijvigheid. De voortgang van de bouw is via een webcam te volgen.

Hightech maakindustrie
Maxon Motor Benelux schuift de laatste jaren verder op in de keten van de hightech maakindustrie. Ze ontwikkelt zich van componentenleverancier tot partner in complexe ontwikkelprojecten. Maxon Motor Benelux, gevestigd in Mechelen (België), Eindhoven (High Tech Campus) en Enschede, levert het complete, modulair opgebouwde Maxon-assortiment: van dynamische en krachtige gelijkstroommotoren en speciale overbrengingen tot intelligente compacte aandrijvingen en keramische en metalen spuitgietcomponenten.

Daarnaast legt Maxon Motor Benelux zich toe op het assembleren, testen en ‘stekkerklaar’ afleveren van klantspecifieke, hoogwaardige aandrijfsystemen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven