Ga naar hoofdinhoud

Masevon en Fiberworx beste toeleveranciers van Nederland

Masevon Technology uit Hardenberg en KVE Composites/Fiberworx uit Ypenburg zijn op 18 november in het ING House in Amsterdam uitgeroepen tot de beste industriële toeleveranciers van Nederland. Ze legden beslag op de Dutch Industrial Suppliers Awards 2010 die dit jaar voor de negende keer in successie werden uitgereikt. De Frencken Europe uit Eindhoven won voor de derde keer de achievement award, de speciale prijs voor de supplier die het hoge niveau meerdere jaren weet vast te houden.

Volgens het organiserende Link Magazine unieke prijzen omdat bedrijven er zich niet zelf voor kunnen nomineren, hun klanten moeten dat doen. De winnaars werden na een uitgebreide selectieprocedure door twee jury’s gekozen uit in totaal 281 bedrijven, in twee categorieën genomineerd door 149 klanten.
 
Prestigieuze prijs, meer omzet
De Dutch Industrial Supplier Awards is een initiatief van Link Magazine, een managementblad voor industriële uitbesteders en toeleveranciers. De verkiezing – georganiseerd in samenwerking met de ING-bank en octrooibureau EP&C – is sinds de eerste editie in 2002 uitgegroeid tot een toonaangevend evenement met een prestigieuze prijs die winnaars aantoonbaar meer omzet oplevert. Dit is mede te danken aan de objectieve opzet: bedrijven kunnen zich niet zelf nomineren, hun klanten moeten hen voordragen. Wie door meerdere klanten als preferred supplier genoemd wordt, ondergaat een uitgebreid assessment. Specialisten van de ING lichten de finalisten financieel door, octrooigemachtigden van EP&C beoordelen de octrooipositie.

Deze keer bleven er na twee schiftingsrondes in beide twee categorieën eerst 44 en later in totaal tien kandidaten over voor de finale: vijf in de categorie Best Product en vijf in de categorie Best Cost. In de eerste categorie gaat het om suppliers die het accent leggen op productinnovatie en zo zorgen dat hun klant meer geld verdient met het eindproduct; in de tweede om toeleveranciers die focussen op efficiëntie en zo voor de klant kosten besparen. Voor elke categorie was er een jury van uitbesteders/klanten die de uiteindelijke winnaars bepaalden.
 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven