Ga naar hoofdinhoud

Markt voor naderingsschakelaars beweegt licht

ARC Advisory Group heeft de markt voor naderings-schakelaars voor de komende vijf jaar (tot en met 2013) geanalyseerd. De studie ‘Proximity Sensors Worldwide Outlook’ biedt een overzicht van de technologische en lange termijn trends en kijkt naar de mogelijkheden om maximale winst te halen in economisch moeilijke tijden.

De studie omvat capacitieve, inductieve en ultrasone sensoren.De drie technologieën hebben een verschillende dynamiek. Terwijl de markt voor inductieve sensoren vluchtig is, vertonen capacitieve sensoren een stabiele en zelfs licht stijgende trend. Deze twee typen hebben inmiddels een de facto status als standaardproduct bereikt. Het meetbereik en de nauwkeurigheid van ultrasone sensoren daarentegen worden nog steeds verbeterd, waardoor nieuwe toepassingen ontstaan en mogelijkheden zich in technologisch opzicht te onderscheiden.

Een van de belangrijkste drijvers voor de markt blijft de groeiende vraag in Azië. Deze is te danken aan de economische groei, de trend om grotere delen van de productie te automatiseren en een regionale verschuiving van productie naar verbruikersmarkten in Azië.

Op technologisch gebied worden sensorfabrikanten geconfronteerd met de uitdagingen die netwerkstandaard zoals IO-Link bieden en het feit dat de productie flexibeler moet worden. Fabrikanten zullen zich aan deze ontwikkelingen moeten aanpassen om te kunnen blijven groeien.

Strategische onderwerpen

Technologische vorderingen en groeiende nichemarkten bieden mogelijkheden om afkalvende marges te lijf te gaan. Volgens de studie zouden leveranciers zich op de volgende manieren kunnen onderscheiden:

  • technologische differentiatie
  • meer aandacht voor netwerktechnologieën
  • modulair ontwerpen en brand labeling
  • oplossingen in plaats van producten aanbieden
  • regionale en industriële groeimarkten betreden
  • klanten ondersteunen bij het bepalen van hun werkelijke behoeften

Het ontwikkelen van een wereldwijde bronstrategie n combinatie met de in de studie genoemde voorspellingen van de markt, de huidige marktsituatie en een analyse van de concurrentie moet dit leiden tot een effectieve marktbenadering.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven