Ga naar hoofdinhoud

Management neemt Wynmalen & Hausmann over

De Wynmalen & Hausmann Group is via een manage-ment buy out traject over-genomen door directeur Wim van den Heuvel. Per 30 juni 2011 is 100% van de aan-delen van de onderneming aan hem overgedragen. Voor de 120 personeelsleden heeft de overname geen gevolgen.

Van den Heuvel is reeds acht jaar directeur bij de onderneming en twintig jaar actief in de markt. Eind maart is Van den Heuvel onder begeleiding van fusie- en overnamespecialist Marktlink gestart met het traject.

In samenspraak met diens adviseur werd de financieringsstructuur opgezet en aan verschillende banken gepresenteerd. De financiering kwam rond en de ondernemingsraad verleende haar goedkeuring voor de transactie. Ook Liebherr, de belangrijkste vertegenwoordiging van de onderneming, is positief over de management buy out.

Wynmalen & Hausmann
Wynmalen & Hausmann, opgericht in 1875, is de Nederlandse importeur van Liebherr grondverzet-, wegenbouw- en industriemachines. Het bedrijf is tevens importeur van Yanmar minigraafmachines en Amman verdichtingsapparatuur. De onderneming heeft vijf dealervestigingen.

De afnemers zijn onder andere werkzaam in grondverzet, metaalrecycling, afvalverwerking en overslag. De onderneming heeft de gevolgen van de crisis gemerkt maar deze goed doorstaan. De toekomstverwachtingen zijn goed.

2011 wordt gekenmerkt door het dertigjarig jubileum als importeur van Liebherr. De machines die Wynmalen & Hausmann verkoopt, worden ge-produceerd bij Liebherr vestigingen in onder andere Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven