Ga naar hoofdinhoud

Maintenance Manager van het Jaar 2011

Dit jaar organiseerden de Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) en Industrielinqs voor de zevende keer de verkiezing Maintenance Manager van het jaar. Dit jaar werden uit alle inzendingen uiteindelijk twee maintenance managers gekozen Henk Linneman (NAM) en Joost van Dongen (DAF Trucks).

De winnaars zijn afkomstig uit twee totaal verschillende sectoren: de maakindustrie en de procesindustrie. Twee sociale innovators. De twee leveren in hun bedrijf een grote toegevoegde waarde met een ‘best in class’ onderhoudsbeleid. De jury heeft gemeend dit jaar de prijs te moeten toe-kennen aan beide ‘maintenance innovators’.

DAF Trucks
Van Dongen heeft het afgelopen jaar met zijn team te maken gehad met een veel hogere vraag naar trucks. In alle tonnageklassen zijn hogere productieaantallen gerealiseerd. Veel medewerkers werden de afgelopen jaren geconfronteerd met deeltijd-WW of tijdelijke werkloosheid. In de afgelopen periode konden zij weer in het arbeidsproces worden opgenomen.

Dit heeft veel gevergd van de bestaande organisatie. Motivatie, coaching en flexibiliteit zijn voor Van Dongen belangrijke parameters. De snelle verho-ging van de vraag naar producten is een grote uitdaging geweest voor de onderhoudsorganisatie.

NAM
Linneman heeft zijn onderhoudsoptimalisatieproject ‘Willen is kunnen’ genoemd. Hierbij is een fundamentele beslissing genomen in het uitbe-stedingsbeleid van zijn organisatie. Deze is verantwoordelijk voor het onderhoud van alle gas- en olievelden in Nederland, exclusief de locaties in de provincie Groningen. Deze wijziging hield een terugkeer in naar de oorspronkelijke strategie om werkvoorbereiding en supervisie van preventief en correctief onderhoud weer in eigen beheer te nemen.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven