Ga naar hoofdinhoud

Maintenance klaar voor Next dimensies

Van 16 tot en met 18 april is Ahoy Rotterdam voor onderhoudsprofessionals weer het centrum voor techniek en innovatie. Op Maintenance Next 2013 tonen driehonderd exposanten een breed scala aan producten en diensten. Uiteraard komen recente ontwikkelingen aan bod waarmee onderhoudswerk sneller, veiliger en duurzaam kan worden uitgevoerd. Het motto voor deze editie is ‘Nu klaar voor Next dimensies’.

Tijdens Maintenance Next 2013 komen specialisten samen voor zowel beproefde techniek als nieuwe inzichten en onderhoudstoepassingen waarmee hun werk efficiënter kan worden uitgevoerd. De focus ligt op de toekomst van onderhoud, met kennisuitwisseling tussen ‘asset owners’, managers en techneuten uit vele branches.

Onderhoud wordt steeds minder gezien als kostenpost: er valt geld mee te verdienen. Als installaties nodig zijn, moeten ze ook klaar zijn voor gebruik: betrouwbaarheid levert geld op, vertraging kost geld. De rol van toeleveranciers daarin blijft overigens belangrijk. Er is dan ook een continue vraag naar vakmensen en specialisten en die vraag zal de komende jaren alleen maar toenemen.

Een ander aandachtspunt in de industrie is veiligheid. Ongeacht bedrijfsgrootte of herkomst hebben bedrijven te maken met cultuur, verouderende installaties en beperkte investeringen.

Kennisuitwisseling
Om uitwisseling van kennis en kunde onder onderhoudsprofessionals te versterken, organiseert Ahoy ook een inhoudelijk programma. Elke ochtend worden bezoekers door de talkshow ‘Next Talk’ bijgepraat over de laatste ontwikkelingen op onderhoudsgebied. Gasten uit industrie en publiek praten over actuele zaken en willen nieuwe inzichten bieden voor een inspirerend beursbezoek.

Aansluitend bij het dagthema zullen specialisten op het betreffende gebied hun visie, kennis en ervaring delen. Exposanten verzorgen in het Next Theater vakinhoudelijke presentaties. Maintenance Next richt ook een aantal MegaTech Plaza’s in met installaties waaraan onderhoud wordt gepleegd.

Bij de registratie (gratis voor professionals) kunnen bezoekers aangeven in welke producten en diensten ze zijn geïnteresseerd. Voorafgaand aan de beurs ontvangen ze een overzicht van bedrijven die hierin gespecialiseerd zijn. Via een interactieve plattegrond op de website kunnen ze zien welke exposant waar te vinden is. Eind februari verschijnt een app die speciaal voor de beurs is gemaakt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven