Ga naar hoofdinhoud

Lenze met ‘Motion Centric Automation’ op Mocon

In het 40e jubileumjaar heeft Lenze na de Hannover Messe nu de beurs Mocon in het vizier. Het thema van Lenze dit jaar op de Mocon in ’s-Hertogenbosch is ‘Motion Centric Automation’. Lenze wil de klant laten zien welke aandrijfoplossing het beste bij hem past: drive based automation of controller based automation.

De automatiseringstaken worden steeds complexer, maar de klant wilt wel dat ze efficiënt en voordelig blijven. Van de automatiseringsleverancier verwacht hij daarom, naast een universeel automatiseringssysteem met de voor hem passende bewegingsgeleiding, ook vooruitstrevende engineeringapparatuur en zo nodig ondersteuning door een gekwalificeerd team.

Drive based automation
Dit is de oplossing voor decentrale automatiseringstechniek met vrij programmeerbare, intelligente regelaars. Voor efficiënte, modulaire machineconcepten met positioneercontroller, elektronische nokkenschijf of geïntegreerde Servo PLC.

Controller based automation
Deze oplossing voor centrale bewegingsgeleiding. Complexe machines als robots, verpakkingsmachines en handlingsystemen vragen om een krachtig en universeel automatiseringssysteem met een centrale besturing. Hiermee is een gecoördineerde beweging van verschillende assen mogelijk. Daarnaast zijn dergelijke systemen in staat om de besturingsfuncties van een lijnproces over te nemen.

Op de MOCON is het Lenze thema Motion Centric Automation
Op de Mocon 2011 is het Lenze thema ‘Motion Centric Automation’

Engineering gericht op gebruiker en taken
Op de verkoop- en serviceafdelingen van Lenze staan ervaren vakmensen voor de klant klaar met efficiënte engineeringdiensten en –tools, in alle fasen van het productieproces:

  • configuratie en bestelling van de juiste componenten
  • ontwikkeling en programmering van de mechatronische oplossing
  • installatie en inbedrijfstelling
  • support en diagnose

In Europa kunnen klanten van Lenze terugvallen op een netwerk van ruim
honderd gekwalificeerde applicatieingenieurs. Daarnaast biedt Lenze uitgebreide service, opleidingen en een wereldwijd bereikbare helpdesk.
 

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven